Steagul Dragostei

Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)

Ziua de 26 iunie este o zi specială denumită: „ziua tricolorului”. Conform unei legende foarte răspândite, culorile roșu, galben și albastru ar fi fost utilizate încă din vechime de către români ca simbol al lor. Aceste culori se regăsesc pe diplomele emise de Mihai Viteazul, pe scuturi și pe lambrechinii stemelor. Steagurile țărilor românești, până în al doilea deceniu al secolului XIX, erau cele moștenite din Evul mediu, cu o simbolistică heraldică, fără legături cu ideea modernă de „națiune”.

Tricolorul, ca simbol al națiunii românești, apare la începutul secolului XIX. Astfel, este de remarcat prezența celor trei culori în canafuri și în picturile de pe pânza drapelului răscoalei lui Tudor Vladimirescu, în cadrul căreia li se atribuie pentru prima oară semnificația: „Libertate (albastrul cerului), Dreptate (galbenul ogoarelor), Frăție (roșul sângelui)”.

Cu siguranță știi că și exploratorii au ca simbol un steag, însă mai știi care este semnificația siglei și a steagului explo?

Jertfă (Roșu), Puritate (Alb), Loialitate (Albastru), Desăvârșire (Galben auriu) / Biblia (Sabia), Protecție (Scut), Complet (cele trei laturi).

Acum îndreaptă-ți privirea cu ochii minții către steagul cel mai de preț. Acest steag semnifică dragostea cea fără sfârșit. O semnificație pe care întreaga omenire încă nu o înțelege pe deplin.

Tricolorul lui Dumnezeu este trecut, prezent și viitor, adică o dragoste veșnică.

Conform textului de azi, pentru a beneficia de această dragoste, adică „și vei trăi”, tot ce trebuie să faci este doar „Caută-Mă”.

Caută-L astăzi pe Dumnezeu și vei fi purtătorul steagului veșnic

Emima Bucur, Mentor – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video