Căutări

Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)

Cuvântul din limba engleză din care provine numele nostru de exploratori este pathfinder. Ceea ce s-ar traduce simplu prin „căutătorii de cărări”. Prin urmare, un explorator este cel ce caută cele mai bune și mai noi cărări pentru a se apropia de Dumnezeu, de lumea în care trăiește și el însuși. Dintre toate aceste căutări, cea mai dificilă pare aceea de a-L găsi pe Dumnezeu. Dar în același timp este și cea mai profitabilă. Conform pasajului biblic pe care tocmai l-ai citit, căutarea lui Dumnezeu înseamnă viață. Viață cu rost, cu semnificație. De fapt, rostul vieții este să-L găsești pe Dumnezeu. Sau altfel spus: scopul vieții cu rost este să-L descoperi pe Dumnezeu.

Privesc cu admirație jocul părinților cu bebelușii lor atunci când își ascund fața cu palmele, iar copilașul se întristează pentru dispariția părintelui său. În secunda următoare când părintele își arată față din nou, zâmbetul inundă fața copilașului iar bucuria regăsirii unui chip cunoscut îl face să tresară. Un astfel de joc face și Dumnezeu cu noi. „Căutați-Mă!” zice El, adică îngrijorați-vă că nu Mă vedeți, fiți întristați pentru că nu mai aveți acces direct la Mine. Ori de câte ori îl percepem pe Dumnezeu că se ascunde pentru o clipă, El este în continuare acolo. El veghează mereu asupra ta și vrea să fie găsit. În plus găsirea lui Dumnezeu înseamnă viață. Mă fascinează ori de câte ori citesc pasajul nașterii Domnului. Pe lângă profețiile care au fost făcute cu secole înainte, în momentul împlinirii lor, pe cer apare o stea vizibilă cu ochiul liber și destul de interesantă pentru a fi descoperită de oricine. Dumnezeu vrea să fie găsit!. Caută-L astăzi! Îl poți găsi în minunatele Sale creații: în oameni, în animale, în plante. Îl poți găsi explicit în Cuvântul Său scris. Dar, mai ales, îl poți descoperi în tine însuți. Ceva extraordinar a fost pus de El în tine atunci când te-a creat. Este amprenta Lui asupra ta. Caută-l pe Dumnezeu și vei avea viață!

Rubin Atomei, Director Asociat Conferinta – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor