Un ordin de respectat

Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)

Dragul meu cititor, știu că ești la vârsta când nu îți place să primești ordine. Deja ești mare, poți lua propriile hotărâri și ești suficient de îndrăzneț ca să suporți consecințele, iar textul de azi pare să fie tocmai un ordin: îl execuți – trăiești, nu îl execuți – nu.

La fel gândeam și eu când aveam vreo 12 ani. Eram o fată populară, sufletul petrecerilor și mi se părea că viața mea era una destul de reușită, nu aveam nevoie de nimeni care să îmi spună CE SĂ FAC ca să trăiesc.

În vara acelui an, părinții m-au trimis la bunici în Moldova. Nu îl cunoscusem pe Dumnezeu înainte (nu am avut unde), dar bunicii mei mi-au făcut cunoștință cu El. Am aflat că El e un prieten care e întotdeauna lângă mine, că mă iubește necondiționat și că a MURIT pentru mine, ca eu să pot TRĂI. Atunci am descoperit că viața mea avea nevoie de îmbunătățiri.

M-am întors acasă și am încercat să mențin o relație cu El, dar credința mea fragedă și nestatornică a început să scadă. Așadar, încetul cu încetul am revenit la vechile obiceiuri, eram în continuare populară, în continuare sufletul petrecerilor, în continuare în centrul atenției… totuși pentru mine viața – era cumva… fără viață.

Și timpul a trecut, și a venit iar vacanța de vară când am ajuns din nou la bunici. Bineînțeles! L-am redescoperit pe Dumnezeu și am aflat nu doar lucruri noi despre El, ci și cum să Îl cunosc mai bine – din Cuvântul Său. Atunci am luat decizia de a-mi preda viața în mâinile Sale, orice ar veni. M-am întors acasă și am fost certată de părinții mei, am fost respinsă de prietenii mei și am încetat să mai fiu populară, dar nu conta. Viața mea în Hristos era mai vie ca niciodată pentru că mi-am găsit locul (și rolul) în biserica Sa.

Au trecut peste 20 de ani de când împlinesc acest „ordin”: Îl caut zi de zi pe Dumnezeu, ca să trăiesc. Și știi ce am descoperit, dragul meu cititor? Cu cât Îl caut mai mult, cu atât TRĂIESC mai intens, mai frumos!

Nu vrei și tu să trăiești?

Elena Mura, Instructor Licurici – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor