Mai este loc și pentru El?

Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)

Sunt câteva condiții generale indispensabile pentru ca viața să existe. Printre ele se numără o temperatură potrivită, surse de apă, energie (solară și chimică) sau nitrogenul, care este esențial în formarea aminoacizilor. Dar ca să fiu mai concret, cum ar fi viața fără mâncarea preferată, fără școală, fără tabere sau prieteni? Un studiu recent arată că într-o viață de 80 de ani, un om stă în pat 33 de ani! 26 de ani doarme, iar 7 încearcă să doarmă.

Chiar dacă pare predominantă în viață, munca acoperă 13 ani și două luni din cei 80 de ani! În fața televizorului sau pe telefon se scurg 11 ani și 4 luni. Mâncatul ne consumă 4 ani și jumătate din viață. De vacanțe sau concedii ne bucurăm 3 ani și două luni. Sportul și exercițiile fizice ard încă un an și 4 luni. Mai sunt și alte „cheltuieli mărunte”, cum ar fi 136 de zile petrecute cu machiajul sau 46 de zile cu bărbieritul sau aranjarea părului. Oricum, rămân puțin peste 8 ani pentru navetă, curățenie, hobby-uri, familie, etc… Te provoc să faci un calcul doar pentru această zi. Cât timp petreci pentru fiecare activitate? Ce îți mai rămâne după ce „marii consumatori” și-au luat porția? Mai este loc pentru Dumnezeu?

Mai mult decât oricare condiție esențială pentru întreținerea vieții este prezența lui Dumnezeu. El este Viața! Calitatea reală a vieții unui om nu este dată de realizările de la muncă sau de a școală. Nici măcar de calitatea saltelei pe care își petrece un sfert din viață! Cea mai frumoasă drumeție a vieții este cea în căutarea lui Dumnezeu. Și știi ce este și mai frumos? Poți face asta în fiecare moment: la școală, la masă, când te pregătești să ieși în oraș, când petreci timp pe telefon sau când faci sport.

Antrenează-ți mintea să îl observi pe Dumnezeu în fiecare moment. E lângă tine!

Adrian Dorgo, Director Tineret – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor