Fii folositor!

“Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât să faci deptate, să iubești mila, și să umbli smerit cu Dumezeul tău?” (Mica 6:8)

Dumnezeu ne dăruiește dragostea și protecția Sa. Tu ce Îi dăruiești? Dacă vrei să îi dăruiești și tu Domnului dragostea ta, atunci exprimă în acțiuni dragostea față de Dumnezeu și față de semeni; aceasta este tot ceea ce cere Dumnezeu, deoarece dragostea este împlinirea legii. „Nu-i putem ajuta pe toți, dar toți pot să ajute pe cineva.” (Loretta Scott)

Albert Schweitzer era un tânăr care până la vârsta de 30 de ani dovedise că poate face multe lucruri. Era un renumit filosof, muzician, cleric și scriitor. Nimeni nu cunoștea muzica lui Bach mai bine ca el și era invitat peste tot, pentru a susține concerte de orgă. În acel moment însă, a luat o hotărâre care i-a șocat pe toți cei care îl cunoșteau. A renunțat la funcția de director al Colegiului Saint Thomas și s-a înscris la facultatea de medicină pentru a putea pleca apoi în Africa. Motivul? „Doresc să fiu medic, ca să pot lucra fără să fie nevoie să vorbesc. Doresc să le arăt oamenilor iubire, nu doar să vorbesc despre ea.” Doctorul Schweitzer a petrecut peste 50 de ani în Lambaréné, Africa, făcând dovada iubirii lui Hristos. A construit un spital, a întemeiat o colonie de leproși și a mers pe urmele lui Isus.

Uneori, oamenii par să uite că practicile exterioare sunt lipsite de valoare, dacă nu sunt însoțite de adevărata evlavie. Dumnezeu nu dorește avuția noastră, ci spiritul nostru; nu dorește doar slujirea noastră, ci și inima noastră. Dumnezeu nu îți cere să renunți la școală sau la prietenii tăi, dar așteaptă de la tine ca oriunde te afli, să fii o lumină pentru cei din jurul tău. Prin modul tău de a te comporta și a reacționa, îl poți prezenta pe Dumnezeu celor care te înconjoară. Ce-ar fi dacă ai fi și tu astăzi ajutorul cuiva?

Ralph Waldo Emerson a spus: „Scopul vieții nu este acela de a fi fericit. Este acela de a fi folositor, de a fi un om de onoare, a fi înțelegător și de a schimba ceva în lume datorită faptului că ai trăit – și ai trăit bine.”

Andrada Sîngeorzan, Mentor Școala Liderilor – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor