Fii înțelept!

Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă! Căci căile Domnului sînt drepte; și cei drepți umblă pe ele, dar cei răzvrătiți cad pe ele. (Osea 14:9)

Apar în viața noastră, indiferent de vârstă, momente în care avem nelămuriri, chiar și neînțelegeri, sau nu știm cum să rezolvăm anumite probleme etc. Acestea toate ne tulbură, ne împovărează și ne întristează.

În DEX, înțelepciunea este definită ca fiind capacitatea superioară de înțelegere și de judecare a lucrurilor. Mă întreb: cum arată oamenii înțelepți și pricepuți?!

Cei drepți merg pe căile Domnului. Să merg la El? Hm… oare a mai mers cineva la El? A găsit alinare, ajutor și soluții la probleme? Biblia prezintă cum Avraam, tulburat pentru familia lui, se târguiește cu Dumnezeu pentru salvarea ei, și Dumnezeu nu este indiferent. Tot în Carte găsim și cum Iov, greu încercat, de la cel mai bogat, ajuns fără nimic, vine tot la El. În El găsim odihnă, alinare și rezolvare. Chiar și David, în păstorirea oilor, când se întâlnea adesea cu animale sălbatice, găsea rezolvarea tot la Dumnezeu. Sau în bătălia cu filistenii, încrederea lui în Dumnezeu l-a ajutat să-l învingă pe Goliat, și acestea sunt doar câteva exemple. Oameni înțelepți și pricepuți!

Adu îngrijorările și temerile tale la Acela care te cunoaște cel mai bine! Spune-i cum te simți. El poate să le ducă pe toate! Căile Lui sunt deja pregătite pentru tine și pentru mine! Domnul Iisus ne poate ajuta să rămânem puternici până la sfârșit, înțelepți și pricepuți la fiecare pas! O zi binecuvântată îți doresc!

Ingrid Dudaș, Ghid Asistent – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor