„Senzorul” înțelepciunii

Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă! Căci căile Domnului sînt drepte; și cei drepți umblă pe ele, dar cei răzvrătiți cad pe ele. (Osea 14:9)

Un filozof spunea că sunt două tipuri de oameni: oameni proști care se cred înțelepți și oameni înțelepți care se cred proști. Eu cred, din punct de vedere creștin, că mai este o a treia categorie de oameni: cei care recunosc că sunt creați după „chipul lui Dumnezeu”( Gen 1,26 ). Aceștia nu iubesc prostia și nici nu exagerează inteligența.

Despre ei este vorba astăzi. Dacă citești aceste rânduri, faci parte din categoria celor care caută pe Dumnezeu. Ei au un avantaj imens. Apropierea de Dumnezeu oferă înțelepciunii un fel de senzor: Duhul Sfânt.

La mașina mea am niște senzori pe bara din spate. Atunci când o parchez, dacă mă apropii de un obstacol, senzorii transmit semnale sonore. În acest mod, mașina este ocrotită de eventualele coliziuni sau loviri nedorite. În același mod, Duhul Sfânt este pus la dispoziția ta. Poți folosi înțelepciunea în mod sigur. Duhul Sfânt este senzorul dat de Dumnezeu, pentru ca pe drumul vieții să eviți accidentele. 
Osea te invită să iei seama la aceste lucruri. Dacă ai parte de o dimineață frumoasă și plină de oportunități, pune în mâna lui Dumnezeu mintea ta. El îți poate activa. prin Duhul sfânt, senzorul înțelepciunii. Astfel poți păși liniștit și plin de încredere pe cărările drepte. Biruința îți va fi asigurată.

Doru Parascineț, Director Tineret – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video