Nesperata lumină

El m-a învățat, a stat de vorbă cu mine, și mi-a zis: „Daniele, am venit acum să-ți luminez mintea. (Daniel 9:22)

Foarte frumos episod: îngerul Gabriel trimis pentru a-l ajuta pe Daniel să înțeleagă unele lucruri. Cunoașteți expresia „băgat în ceață”. Cam așa mi-l imaginez eu pe Daniel în situația asta, dar nu se dă bătut, cere ajutor de la Dumnezeu și El i-l trimite pe îngerul Gabriel să-i „lumineze mintea”. Abia acum înțeleg. Daniel nu era în ceață, era total în beznă, din moment ce avea nevoie de lumină.

Imaginează-ți o zi din viața ta, în întuneric (vezi doar negru în fața ochilor) și ești nevoit să-ți desfășori activitatea normal. Ai nevoie de o călăuză sau poate noi avem ocazia să fim călăuză pentru cineva. În orice împrejurare, fie că noi avem nevoie să fim ghidați, fie că alții au nevoie și noi îi putem ajuta, să căutăm ajutorul la Cel care e „Lumina Lumii” și ne-a lăsat-o la îndemână în Biblie. Exemplele, situațiile descrise aici, ne conduc numai spre răspunsuri care ne umplu de bucurie.

Se povestește că în timpul unei nopți, pe când un vapor naviga contra vântului și înainta greu, un pasager a căzut, din neatenție, în apele agitate. Cineva a dat alarma. Toți pasagerii au alergat pe puntea vasului pentru a vedea minunea salvării (dacă va fi să fie). Un călător, bolnav fiind, nu a putut să se deplaseze, tot ce a putut să facă a fost să pună lampa în geam. La un moment dat, a auzit: „L-am salvat!” Dimineața a aflat că lampa lui făcuse posibilă minunea: lumina ei a pătruns prin geam, în așa fel încât omul acela a putut să zărească funia de scăpare care-i fusese aruncată să se agațe de ea. Prin viața noastră putem fi o lumină pentru mici și mari, lumină reflectată de la Cel care i-a luminat și mintea lui Daniel.

Iuliana Pogăcean, Ghid Asistent – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video