Rugăciunea luminează mintea

El m-a învățat, a stat de vorbă cu mine, și mi-a zis: ,,Daniele, am venit acum să-ți luminez mintea.” (Daniel 9:22)

Nu aș fi crezut niciodată că îngerii chiar vin și vorbesc cu oamenii, mamă! spunea Maria, o fetiță de vreo 12 ani. Îți amintești de doamna Ioana care stă la câteva case depărtare de noi? Este colportoare! A venit și pe la noi odată cu cărți. Să vezi ce mi-a povestit!

Ieri seară, îmi spunea ea, că a ajuns mai târziu acasă. Era deja întuneric. Și când mergea, chiar pe strada pe care am venit noi, din întuneric, cineva o apucă de umeri, o îmbrâncește și încearcă să-i smulgă geanta cu cărți și cu bani.

A apucat doar să se roage lui Dumnezeu, și chiar în clipa următoare hoțul i-a dat drumul și a încercat să fugă, dar a ajuns chiar în brațele unui polițist.

Polițistul l-a imobilizat imediat și a întrebat-o pe doamna Ioana dacă vrea să depună plângere împotriva lui. Dar ea, spre surprinderea mea, a spus că nu. Atunci polițistul, după ce l-a scuturat un pic pe hoț și l-a pus să promită că nu va mai face, le-a propus să se roage pentru ei. A spus: „Tată ceresc, te rog din suflet să-l ajuți pe Marius (hoțul) să muncească cinstit și să nu mai fure. Te rog să o ajuți și pe doamna Ioana să-ți fie mereu credincioasă și să te iubească cu toată inima!” După ce au deschis ochii, Marius, hoțul, fugise ca din pușcă. Polițistul s-a oferit să o conducă până acasă pe doamna Ioana.Înainte să ajungă la locuința ei, el a sfătuit-o să-l ducă pe băiețelul ei la doctor, că Dumnezeu va avea grijă să-și recapete vederea. Apoi a plecat și s-a făcut nevăzut în întunericul nopții.

Cum de le-a știut polițistul numele fără să-i întrebe? Doamna Ioana mi-a spus că e convinsă că un înger a ajutat-o.

Biblia spune în Daniel 9,22 :

,,El m-a învăţat, a stat de vorbă cu mine, şi mi-a zis: „Daniele, am venit acum să-ţi luminez mintea.”

Dimoiu Laurenţiu, Ghid – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor