O inimă nouă

Vă voi da o inimă nouă, și voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră, și vă voi da o inimă de carne. (Ezechiel 36:26)

Oare cum arată o inimă nouă? Te-ai întrebat vreodată? Dar una de piatră? Pe lângă făgăduința lui Dumnezeu, versetul mai scoate în evidență încă un lucru foarte important. Pe lângă inima cea nouă, Dumnezeu mai pune acolo ceva…un duh nou. De ce? Pentru că inima de piatră nu poate fi scoasă pur și simplu. Duhul lui Dumnezeu este cel care face lucrarea de transplant, El este cel ce se interpune între inima de piatră și inima nouă și cere semnătura noastră, pentru a putea face schimbul. Dispoziția mea și a ta este aceea cere poate facilita schimbarea. Dacă ne punem la dispoziția Lui, El este gata să o facă.

„Inima este nespus de înşelătoare şi de deznădăjduit de rea. Cine poate s-o cunoască?” „Eu, Domnul, cercetez inima…”Ieremia 17,9.10. Da, doar Domnul Dumnezeu poate. Inima nu poate hotărî de una singură, nu are puterea necesară. Sunt sigur că și tu te-ai luptat din răsputeri să te schimbi și ai eșuat de multe ori în eforturile tale, dar Dumnezeu, care ne cercetează pe fiecare, știe de ce avem nevoie. Avem nevoie de mâna Lui, care stie sa modeleze caractere noi, inimi noi, în care să poată locui Duhul Sfânt. Puterea Lui transformatoare poate face din piatră, carne. Când Diavolul îl ispitea pe Domnul Isus Hristos în pustie, el știa foarte bine că Isus putea face din pietre, pâini, dar Domnul nu a facut pentru El nimic, în schimb poate face aceasta pentru inima mea și a ta. Textul de astăzi este o făgăduință extraordinară, este promisiunea nașterii din nou, cu o inimă nouă și un duh nou, este făgăduința că vom vedea Împărăția Lui Dumnezeu și că boala păcatului va fi eliminată pentru totdeauna. Pune-ți astăzi inima în mâna Lui, încrede-te în El, și lasă-l pe El să o înlocuiască.

Sorin Bălăceanu, Master Ghid – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor