„Transplant” de software

Vă voi da o inimă nouă, și voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră, și vă voi da o inimă de carne. (Ezechiel 36:26)

Secolul al XXI-lea a demarat în forță din punct de vedere tehnic. Calculatoare și programe performante au deschis noi orizonturi invențiilor și inovațiilor omului. Generația zilelor noastre este foarte versatilă în ceea ce privește tehnologia. De la copiii care merg în cărucior până la cei mai în vârstă, au ca obiect de joacă și comunicare un smartphone sau o tabletă. La început, este doar pentru distracție, dar mai apoi, ușor-ușor, este asimilat și modul de funcționare și operare a sistemului. Cei mai mulți copii de vârsta explo știu ce înseamnă update, upgrade sau cunosc modul în care poți să dezinstalezi și să instalezi un sistem de operare. Totuși, toate acestea fac parte dintr-o tehnologie rudimentară în comparație cu ceea ce poate face Creatorul nostru. În condițiile în care sistemul de operare al omului a fost compromis de virusul păcatului și a dus la împietrirea oricăror trăsături sfinte, Dumnezeu intervine cu făgăduința remedierii insensibilității. Pe o cale doar de El știută, Duhul Sfânt lucrează la inima noastră, înlocuind ceva ce nu mai poate fi reparat. Lucrul acesta se va face doar după ce ai citit termenii și condițiile și ai dat accept intervenției Sale. Tu când ți-ai făcut ultima scanare? Te poți autoevalua, dacă îți răspunzi cinstit la câteva întrebări:

1. Mai studiez Manualul de operare – Biblia?

2. Comunic constant cu Creatorul programului – Dumnezeu?

3. Cum este relația mea cu cei din rețea – biserică? Dar cu cei din afara ei?

4. Spun și altora despre programul antivirus – Sângele lui Isus? Dar despre cel de recuperare totală – Revenirea lui Isus?

Cu siguranță că vei găsi multe alte întrebări care te vor ajuta să identifici orice alți intruși, de tip spam sau worm. Nu ezita să instalezi programele de adblock 1 Tes. 5.8: Scutul credinței și al dragostei și cel de nădejdea mântuirii!

Maranatha! Tu ești gata?

Adrian Petrache, Conducator de Zona – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor