Eu, El… și verbul „a schimba”

Vă voi da o inimă nouă, și voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră, și vă voi da o inimă de carne. (Ezechiel 36:26)

Nu știu dacă ești interesat sau nu de limba română. Vorbesc de materia de la școală, căci de vorbit cu siguranță trebuie să știi să articulezi cuvintele. Dar indiferent care este interesul tău pentru această materie școlară, într-un mod cert cunoști diferența dintre cele două pronume personale: EU și EL.

Când vorbesc despre mine, niciodată nu voi folosi pronumele EL. Dacă acțiunea este a mea, cum pot vorbi de acțiunea făcută de altcineva? Nu-i așa, orice schimbare pe care o fac în viața mea și are ca obiectiv trupul meu, ține de fiecare dată de alegerea mea. Nu poate nimeni de exemplu, să-ți taie o unghie, dacă tu nu vei consimți la aceasta. Prin urmare, conjugăm schimbarea în viața personală ca fiind o acțiune personală.

Ei bine, Biblia indică o schimbare pe care doar Dumnezeu o poate opera. Consimțirea ta este un fel de credință. Este încrederea ta în EL. Adică, la nivelul conștiinței ajungi în punctul în care spui: acum facă-se voia TA!

Vezi, despre asta vorbește profetul. Despre EU-ul nostru incapabil să schimbe inima. Doar Dumnezeu poate face ca inima noastră să fie schimbată. Cum? Prin acceptarea invitație sale.

Dacă ai curajul, să schimbi lucrurile rele din viata ta, să renunți la plăcerile care îți sufocă viața, să arunci peste bord toate nimicurile care te necăjesc, cere-i astăzi lui Dumnezeu ca EL să schimbe inima ta.

Doru Parascineț, Director Tineret Conferinta – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor