Doar prin El

Vă voi da o inimă nouă, și voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră, și vă voi da o inimă de carne. (Ezechiel 36:26)

O tristă experiență petrecută în cel de-al Doilea Război Mondial, face ca un grup de malaiezi să fie luați prizonieri de război de către japonezi.

În lupta lor pentru supraviețuire, decăzuseră mai rău decât animalele, rănindu-se unul pe celalat şi furându-și mâncarea. Cei mai tari îi doborau pe tovarășii lor slabi și înfometați.

Din disperare și în încercarea lor de a găsi o soluție, câțiva dintre ei au început să citească Biblia. Cu cât citeau mai mult, cu atât inima lor era schimbată mai mult, iar dragostea lor pentru Isus, dar și unul pentru celălalt, creștea. În acest fel au ajuns să aibă grijă unul de altul ,în loc să încerce să supraviețuiască individual.

Această istorie impresionantă a unor oameni dezumanizați, dar care prin cuvântul lui Dumnezeu au fost transformați într-o comunitate plină de iubire frățească, demonstrează puterea impresionantă a dragostei lui Dumnezeu, capabilă să schimbe vieți.

Dumnezeu ne invită astăzi să acceptăm această provocare de a primi o inimă nouă. Este o făgăduință plină de speranță pentru mine și pentru tine, de speranță că viețile noastre pot fi schimbate și transformate în vieți după voia lui Dumnezeu, pline de pace, speranță și dragoste.

Elena Ciutan, Ghid – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video