O inimă nouă

Vă voi da o inimă nouă, și voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră, și vă voi da o inimă de carne. (Ezechiel 36:26)

Când Ole a renunțat la fermă și s-a mutat într-o nouă localitate, a descoperit că era singurul luteran, restul fiind catolici. Pentru el nu era o problemă acest lucru, dar vecinii aveau o problemă cu obiceiul lui de a face grătar de vită în fiecare vineri. Pentru ei nu era permis să mănânce carne roșie vinerea, iar mirosul îmbietor îi ispitea tare mult. După o vreme ei au decis să vorbească cu Ole:

„Vecine”, au spus ei, „atât timp cât tu ești singurul Luteran din toată localitatea și nu este nici o biserică luterană pe o rază de multe mile distanță, credem că ar fi bine să te alături bisericii noastre și să devii catolic.”

Ole s-a gândit puțin și a realizat că ei aveau dreptate. Ole a vorbit cu preotul și au aranjat totul.

Ziua cea mare a sosit, preotul l-a pus pe Ole să îngenuncheze, a pus mâna pe capul lui și a spus: „Ole, ai fost născut Luteran, ai fost crescut Lutheran, iar acum” și în timp ce spunea lucrul acesta presăra tămâie pe capul lui Ole, „Acum tu ești Catolic!”

Atât Ole cât și vecinii erau de acum fericiți. Dar în următoarea vineri după amiază, aroma de friptură la grătar venea de la Ole din grădină. Vecinii s-au grăbit la el să vorbească despre acest lucru, iar în timp ce se apropiau de gard, îl auzeau pe Ole care spunea fripturii ceva ciudat dar foarte familiar lor: „te-ai născut vită, ai crescut vită, dar acum” și în acel moment presăra sare peste friptură, „ acum ești pește!”

Vecinii au înțeles atunci lecția cea mare: schimbarea începe din inimă, nu din exterior!

Dumnezeu dorește să ne ofere o viață nouă alături de El. Schimbarea trebuie să înceapă din interior spre exterior. Te invit astăzi să Îi dai voie să îți ofere o inimă nouă! Dar, atenție! Acest lucru poate aduce cu sine gânduri bune, obiceiuri sănătoase și prieteni noi! Ce zici, ai vrea?

Bobi Ciocârlan, Master Ghid – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor