Transplant de inimă

Vă voi da o inimă nouă, și voi pune în voi un duh nou; voi scoate din trupul vostru inima de piatră, și vă voi da o inimă de carne. (Ezechiel 36:26)

Inima este un organ extraordinar! Este de dimensiunea pumnului strâns și este cel mai harnic mușchi din tot organismul. Bate de aproximativ 100.000 de ori în fiecare zi, pompând cei 5 litri de sânge ai organismului prin circuitul extrem de complex al vaselor de sânge (aprox 100.000 de vene, artere și capilare). Ca să vezi cam cât de mult se solicită inima la fiecare bătaie, încearcă să strângi o minge de tenis (poate că vei avea nevoie de ambele mâini) … e destul de solicitant. Și face asta de 100.000 de ori zilnic.

Pentru că are o muncă așa de grea trebuie să avem o inimă sănătoasă. Dacă apar probleme care nu pot fi tratate cu medicamente, oamenii de știință au inventat o metodă ca omul să poată trăi. Este vorba despre transplantul de inimă (poți să descoperi mai multe despre asta pe Internet). Este o operație care a fost inventată în anii 1960 și care astăzi se realizează fără probleme. În America, în fiecare an se execută aproximativ 3400 de asfel de operații chirurgicale.

Dacă avem o inimă bolnavă există o soluție. Dar dacă descoperim că avem o inimă rea, ce putem să facem? Poate că și tu ai observat că uneori inima te împinge la rău: să spui o vorbă rea, să nu îi respecți pe părinți sau profesori, să tratezi rău un prieten, să faci ceva ce știi că e rău, și așa mai departe. Dacă oamenii pot sa înlocuiască o inimă bolnavă, ei nu prea pot sa facă nimic cu o inimă rea. Biblia face o radiografie cardiovasculară a inimiilor noastre și spune așa: „Inima este nespus de înșelătoare și deznădăjduit de rea.” (Ieremia 17:9) Se pare că suntem într-o stare destul de gravă.

Dar Dumnezeu are o soluție. La El nimic nu este imposibil. El este Marele Medic. Dumnezeu poate să ne dea o inimă nouă, o inimă plină de „dragoste, bucurie, pace, îndelungă răbdare, bunătate, facere de bine, credincioşie, blândeţe, înfrânare a poftelor.” (Galateni 5:22-23)

El ar vrea să te ajute chiar acum, dacă Îl rogi, să îți de o inimă nouă!

Dascălu Ovidiu, Pastor – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video