Între plată și răsplată!

,,Eu, Domnul, cercetez inima, și cerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după purtare lui, după rodul faptelor lui„. (Ieremia 17:10)

În ciuda lucrurilor negative care se întâmplă în jurul tău, te invit să nu te temi! Dumnezeu conduce totul, El este suveran! Dumnezeu ne știe pe nume. Noi nu suntem un fel de praf cosmic în acest univers. El ne-a creat! Suntem ai Lui! El ne poartă de grijă!

În 20 mai 1928, Gheorghe Bănciulescu a realizat un lucru aproape imposibil! Să vă povestesc! Era absolvent al Liceului Militar din Iaşi, oraşul natal, şi al Şcolii militare de ofiţeri de infanterie din Botoşani. După ce s-a distins în bătălii istorice în Primul Război Mondial, s-a îndreptat spre aviaţie. La numai doi ani de la obţinerea brevetului de pilot, începe să pregătescă el însuşi noi promoţii de zburători. În 1926, în timpul unui raid Paris–Bucureşti, cu scopul depăşirii recordului mondial de viteză pe mari distanţe, avionul se prăbuşeşte, izbindu-se violent de o culme, din cauza condiţiilor meteo complet nefavorabile. Va rămâne fără ambele picioare, amputate în spital. Urmează zile şi nopţi chinuitoare petrecute în spitalele din Cehoslovacia, România şi Germania. Protezele din lemn îi dau dureri cumplite la mers. Le schimbă în Germania, cu altele din aluminiu. La 20 mai 1928, căpitanul român Gheorghe Bănciulescu, primul aviator din lume care a zburat cu proteze la ambele picioare, obține locul 1 la concursul internațional aviatic de la Băneasa.

Poate te confrunți cu „condiții” nefavorabile: în familie, la școală, între prieteni! Ai obosit să fii de partea Binelui! Nu-ți pierde speranța! Dumnezeu îți va face dreptate și va răsplăti bunătatea ta! Când circumstanțele par a-ți sta împotrivă, Iisus este încă lângă tine și lucrul acesta este suficient! Ai încredere, prieten drag!

Mihaela Zaha, Conducator de Zona – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor