De ce îți este frică?

nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sînt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare. (Isaia 41:10)

Ne naștem cu două frici. Exprimate simplu ar fi următoarele: frică de sunete puternice și frica de spații înalte. Ele sunt lăsate de Dumnezeu în noi pentru propria noastră securitate. Odată cu înaintarea în vârstă, dobândim multe alte frici. Frica de animale, de păianjeni, de persoane necunoscute, de locuri înguste, de aglomerație, de a vorbi în public și multe altele. Mecanismul pe care îl declanșează orice frică în noi, cauzează un fel de amorțeală în a lua deciziile corecte și pierderea totală a încrederii în orice ajutor.

Pe când fiul meu avea vreo trei – patru ani, am ajuns într-un complex comercial care avea scări rulante. Noutatea mișcătoare din fața lui l-a paralizat pur si simplu. Nu putea să facă nici un singur pas. L-am luat în brațe și după ce am constatat că tremura fiecare celulă din corpul lui, am pășit pe scara rulantă și deodată a descoperit bucuria mișcării fără să depui vreun efort. Am coborât din nou, am repetat urcarea, apoi la a patra încercare l-am așezat lângă mine, l-am luat de mână și am i-am zis: „hai să facem pasul acesta împreună, eu te țin de mână şi orice s-ar întâmpla, o să te ajut!”. A revenit tremuratul, s-au auzit și câteva sunete de groază, dar a făcut pasul. A revenit și bucuria, chiar și zâmbetul. Dar a venit și finalul scării. Totul a trebuit luat de la capăt.

Exact în același fel, Dumnezeu ne spune: „Nu te teme! Nu te îngrijora! Este în puterea Mea să te trec peste orice obstacol. Te țin în palmele Mele! Eu sunt mai puternic decât orice examen, mai puternic decât orice frică cu care te întâlnești! Nu te lăsa paralizat de frică. Nu-Mi spune că ai o problemă mare, spune-i problemei tale că ai un Dumnezeu mare.”

Știu că ai multe frici sau fobii, cum le spune știința și mai știu că fiecare dintre ele te rănește, te lovește și de foarte multe ori nu ai nici o soluție. Dumnezeu te invită azi să te sprijini pe El. În prezența Lui, toate fricile dispar. Lasă-l să-ți fie alături!

Rubin Atomei, Director Asociat Conferinta – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor