Nu te teme

nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sînt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare. (Isaia 41:10)

Îți amintești cu siguranță de perioada de lockdown, care a debutat în martie 2020, o dată cu pandemia generată de COVID-19. În acea perioadă am participat la un seminar online de antreprenoriat, în care tema abordată a fost FRICA. Vorbitorul este o persoană de peste 80 de ani (el este și teolog), care a ales să dezvolte o afacere internațională, cu scopul de a înființa un centru pentru tineri, în care să îi învețe cum să gestioneze temerile în viață. Sunt recunoscătoare că pot să îți enumăr câteva învățături practice referitoare la incertitudine:

– Cea mai mare nevoie a fiecăruia, indiferent de vârstă, este UN SCOP. Atunci când apar crize, avem cea mai bună oportunitate de a analiza mult mai profund scopul nostru. O convingere, un efort pe care îl purtăm cu noi în inimă, în suflet, orice am fi, orice am face, orice s-ar întâmpla, scopul rămâne cu noi.

– Capeți curaj, forță și încredere cu fiecare experiență în care încetezi să privești frica în față.

– Nu lăsa frica sau insecuritatea să te împiedice să înveți lucruri noi.

– Dacă îmi încrucișez mâinile liniștit și aștept să vină cineva să mă salveze, s-ar putea să aștept la nesfârșit.

– Cea mai mare nevoie a unui om este UN SCOP, O CREDINȚĂ sau UN EFORT, pe care să le poarte în inimă, în suflet, în minte, și în vremuri de criză și în vremuri de bucurie și sărbătoare.

Textul biblic conține un detaliu esențial – tot Eu îți vin în ajutor. Așa se explică detaliile de mai sus: Dumnezeu îţi vine în ajutor pe baza unei acțiuni, pe care tu o faci pentru a rezolva situația dată. Ai credința că Dumnezeu este cu tine și îți învingi teama, acționând pentru că știi că El îţi va veni în ajutor. Exemplul trecerii Iordanului este elocvent în acest sens – apa s-a oprit din curgerea ei, după ce primele persoane din grup au călcat în apă, adică au acționat, în ciuda fricii generată de vâltoarea râului.

Te invit ca în situațiile de criză, pe baza credinței tale în Dumnezeu, să acționezi pentru scopul tău, iar El îți va veni în ajutor.

Daniela Dorcea, Colaborator – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor