Soluția salvatoare

nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sînt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare. (Isaia 41:10)

Ne străduisem câteva zile să ridicăm un catarg imens. Am încercat să-l ridicăm cu ajutorul corzilor, al scripeților și al microbuzului, dar întotdeauna legea gravitației a avut ultimul cuvânt.

Era ultima zi de pregătire a taberei, iar a doua zi, urmau să vină exploratorii. Eram dezamăgiți. Pentru exploratori, să vină într-o tabără la corturi fără catarg, era un lucru neobișnuit.

Spre seară, a sosit un grup de tineri, gălăgioși. În ciuda explicațiilor noastre cu privire la scopul taberei, au dat muzica la maximum, au făcut un foc uriaș și petrecerea s-a prelungit mult după miezul nopții.

Eram îngrozit la gândul că a doua zi urma să vină copiii în tabără și că vor găsi poiana plină cu sticle, mucuri de țigară și tineri îmbătați întinși pe iarbă.

N-am dormit toată noaptea și nu înțelegeam de ce Dumnezeu a permis acest desfrâu.

Inspirat de Dumnezeu, dimineața, pe la ora 10:00, capelanul a mers la acești tineri și cu calm i-a rugat să părăsească tabăra. Rușinați de situație, tinerii și-au cerut scuze și ne-au întrebat dacă ne pot ajuta cu ceva. Atunci am găsit răspunsul pe care l-am așteptat toată noaptea de la Dumnezeu.

Domnul s-a folosit de acei tineri gălăgioși, ca să ne ajute pe noi, tineri visători, să ridicăm în doar 5 minute acel catarg, inutil de înalt.

Am învățat câteva lecții importante:

1. La Dumnezeu, nimic nu este imposibil.

2. Pot folosi timpul mult mai eficient (am pierdut câteva zile cu acel catarg și am riscat să ne accidentăm).

3. Să-L las pe Dumnezeu să-mi coordoneze planul meu.

4. Grijile pot deveni o piedică în găsirea soluțiilor.

Poate că și tu ești îngrijorat de provocările acestei zile. Nu uita că ziua de astăzi este un dar de la Dumnezeu, pentru tine și tot la El este și soluția.

„Nu te teme, căci eu sunt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sunt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare.” Isaia 41:10

Îți doresc să te bucuri de o zi împlinită, alături de Tatăl !

Pascu Ovidiu Cătălin, Master Ghid – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor