Mai bun ca GPS-ul

Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac. (Psalmi 121:8)

Până nu de mult, dacă doreai să faci o călătorie într-o zonă necunoscută, apelai la o hartă. Și existau hărți geografice, hărți rutiere, turistice. Căutai o hartă potrivită călătoriei pe care doreai să o faci. O astfel de hartă putea să te ajute să nu te rătăcești și să găsești în mod eficient ceea ce căutai. Lucrurile s-au schimbat între timp: astăzi folosim o aplicație GPS pe telefon și aceasta ne poate ajuta în orice situație legată de orientare: știe unde sunt benzinăriile, restaurantele, spitalele, monumentele care pot fi vizitate. Știe chiar și programul diverselor obiective. Și, mai mult decât atât, cu ajutorul ei, știi în orice moment unde te afli. Mult mai comod și mai eficient, nu-i așa? Ei bine, timpul trece și poate că, în curând și aplicațiile GPS se vor învechi și vor fi înlocuite cu altceva.

Textul de astăzi ne spune că Domnul, nu numai că ne conduce, dar ne și păzește când plecăm sau ne întoarcem acasă! El asigură servicii mult mai bune decât hărțile sau GPS-ul. El are și grijă de noi.

Și mai este ceva: Domnul nu va fi niciodată înlocuit, căci El nu se învechește. El va fi Cel care te păzește „de acum și până în veac”!

Țucmeanu Viorel Adrian, Master Ghid – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor