Viaţa între două momente

Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac. (Psalmi 121:8)

„Matematica este limba cu care Dumnezeu a scris universul” afirma în secolul XVI părintele științei moderne, Galileo Galilei. Asta înseamnă că Cel mai bun matematician este Dumnezeu. Poate că cea mai cunoscută axiomă a matematicii o reprezintă axioma dreptei care sună așa: prin două puncte distincte trece o dreaptă și numai una. Această axiomă a fost enunțată pentru prima dată de Euclid, un matematician și filosof grec, care a trăit acum mai bine de 2000 de ani în Grecia. El a scris prima carte de geometrie, care se numea „Elementele”.

Asemenea acestei axiome, multe lucruri în viața noastră sunt delimitate de două momente importante: început și sfârșit sau plecare și venire. Însăși viața este delimitată de aceste două puncte: naștere și moarte. Chiar și în plan spiritual, viața noastră e delimitată de două momente: nașterea din nou și revenirea Domnului Hristos. Și cât de importante sunt aceste momente! Dar mai e un lucru interesant: acela că segmentul format de cele două puncte pe dreaptă este cel mai scurt drum dintre ele. Asta înseamnă că atunci când hotărâm ca între cele două momente (nașterea din nou și revenirea Domnului) să ascultăm de Dumnezeu, drumul va fi unul drept, și scurt! Iar, când nu vom asculta de El, drumul va fi unul strâmb, obositor de lung și vom rata finalul dorit! 

Nu uita că Domnul te va păzi din punctul de plecare până în cel de sosire, de la start până la linia de finish, începând din acest moment și până când vei ajunge în Cer! Haide să demonstrăm că axioma de mai sus e valabilă și în viața noastră! Să începem de azi să ascultăm de Dumnezeu și să mergem drept până în Împărăția Sa, fără ocolișuri, pe cel mai scurt drum dintre noi și El! 

Dacă vrei să experimentezi cum Dumnezeu îți scrie viitorul și cum se asigură că indiferent prin ceea ce treci, vei ajunge la acea linie de sosire, pune-L în controlul vieții tale! Ai incredere că te va păzi mereu, de la plecare, apoi pe drum și până la sosire! Let’s go!

Răcilă Lucian, Pastor – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor