Binecuvântarea dăruirii

Cine are milă de sărac, împrumută pe Domnul, și El îi va răsplăti binefacerea. (Proverbe 19:17)

În ultimii ani am descoperit importanța și beneficiile educației financiare în propria mea viață – am aprofundat principii, le-am experimentat, m-am bucurat de rezultate și am ales să le împărtășesc și altora. Unul dintre principiile descoperite în cărțile de educație financiară este dăruirea unei părți din venituri. Am fost plăcut surprinsă când am constatat că promotorii educației financiare recomandă dăruirea într-o pondere de minimum 10% din totalul veniturilor, către cauze sociale și nu numai. Justificările sunt pe mai multe paliere: împlinirea pe care o au oamenii care dăruiesc, datoria pe care o are cel care poate să producă venituri peste necesarul viețuirii față de cei săraci.

Actul dăruirii contribuie într-un mod sigur la creșterea dezvoltării personale a dăruitorului. Săracul ar putea obține cele necesare din altă parte și nu de la mine, dar faptul că eu dăruiesc mă ajută pe mine.

Perspectiva de a împrumuta pe Domnul este interesantă, având în vedere că tot ceea ce dăruiesc eu din ceea ce consider că este al meu, de fapt este tot al Domnului. În realitate, eu împrumut pe Domnul din ceea ce este tot al Lui. Însă bucuria dăruirii mă ajută pe mine, iar Domnul are grijă să răsplătească spiritul meu de dăruire, pentru că omul are nevoie de recompensă. Așa funcționează psihicul omului. Dăruiesc – Domnul răsplătește binefacerea (și răsplata este cu siguranță mai mare decât dăruirea mea) – eu dăruiesc din nou mai mult – Domnul răsplătește și mai mult – și astfel se formează un lanț din care eu am de câștigat pentru că se consolidează o relație specială cu Dumnezeu.

Te invit să descoperi fericirea de a dărui periodic.

Daniela Dorcea, Colaborator – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor