Prin credință

Cine are milă de sărac, împrumută pe Domnul, și El îi va răsplăti binefacerea. (Proverbe 19:17)

George Muller știa că existau peste 6000 de orfani ținuți în închisorile Angliei pentru că nu era loc unde să fie cazați în altă parte. Dar ce putea face? El era un om sărac, fără casă și fără bani. În anul 1835, în timp ce citea din Scriptură, a primit certitudinea că Dumnezeu îi cerea să facă ceva pentru acești copii lipsiți de sprijinul și ocrotirea familiei. George nu se gândise niciodată să ceară de la Dumnezeu un orfelinat. Dar, în urma acestei experiențe, a cerut de la Domnul trei lucruri: o clădire pentru adăposti pe orfani, 1000 £ ca bani, și oameni care să-l ajute. După două zile, a primit prima donație, 1 șiling (20 șilingi = 1 £). Însă el nu s-a descurajat. Știa că nu strânge pentru el, ci pentru orfani. Începând cu acea zi el s-a hotărât să nu mai ceară nimic de la oameni. El avea să depindă cu totul numai de Dumnezeu. Avea să-I ceară doar Lui. Rezultatele au fost uimitoare.

Într-o zi o femeie a donat toate bijuteriile ei orfelinatului. Printre ele era și un inel cu un diamant mare cu care George Muller a zgâriat cuvintele: „Jehova Jireh” (Te provoc să cauți în Biblie locul unde apar aceste cuvinte și să citești o povestire grozavă) pe geamul ferestrei de la camera lui. „Domnul va purta de grijă” a devenit motto-ul vieții lui. În timpul vieții lui, George Muller s-a îngrijit de mai bine de 10.000 de orfani și niciodată n-a rugat pe vreun om pentru un bănuț, ci numai pe Dumnezeu. Cu o anumită ocazie nu existau decât 7 penny în casă, iar alimentele pentru masa următoare costau 8 penny. George s-a rugat și imediat a sosit o cutie cu un dar, iar pe fundul acele cutii se afla 1 penny.

Nu știu ce crezi despre tine: ești bogat sau sărac? Însă un lucru îl știu cu siguranță. Indiferent de resursele noastre financiare, cu toții putem oferi ceea ce ne invită tssextul de astăzi, și anume: milă, adică să ne pese sau să avem compasiune. Cu toții putem oferi asta. Gândește-te la următoarul aspect: ai posibilitatea să-L împrumuți pe Dumnezeu! Iar El îți va răsplăti!

Olivian Huean, Pastor – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor