Când îl întâlnești pe Isus…

Cine are milă de sărac, împrumută pe Domnul, și El îi va răsplăti binefacerea. (Proverbe 19:17)

”Crăciunul special al lui Papa Panov” de Lev Tolstoi, este povestea unui cizmar din Rusia secolului al nouăprezecelea. Papa Panov, un bătrân singur, a cărui soție și copil au murit, visează într-o seară de iarnă că Iisus îl va vizita a doua zi, în ajun de Crăciun. A doua zi bătrânul cizmar este întradevăr vizitat de Dumnezeu, așa cum suntem și noi vizitați de El, însă, de cele mai multe ori, Îl trecem cu vederea.

Dumnezeu are o grijă specială față de categoriile defavorizate. Această grijă specială derivă din integritatea de caracter al lui Dumnezeu. Mila este trăsătura de bază a caracterului divin. El își găsește plăcerea in astfel de lucruri. A avea milă de sărac, înseamnă a-L cunoaște pe Dumnezeu, a te întâlni cu El. Ajutorarea nevoiașilor reprezintă un serviciu personal făcut lui Dumnezeu. A ajuta, nu e nimic altceva decât a transmite mai departe harul lui Dumnezeu pentru că binecuvântarea lui Dumnezeu nu este oferită pentru a satisface dorințele noastre egoiste, ci pentru a susține în continuare dărnicia noastră. Haideți să ne întâlnim cu Isus în fiecare zi!

Așa sa ne ajute Dumnezeu!

Loredana Moraru, Ghid Asistent – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor