Frații mei

Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe pe oameni în mijlocul lui Israel legile și poruncile. (Ezra 7:10)

Ziua de 10 aprilie este declarată ca „ziua fraților”. În Biblie găsim multe relatări cu și despre frați. În cazul lui Ezra, nu avem prea multe detalii despre frații lui. În schimb, el este omul care are mulți „frați”. Cum ne dăm seama de acest lucru?

Textul de azi ne dă două indicii. Primul indiciu este relatat prin cuvintele: „să adâncească și să împlinească Legea lui Dumnezeu”. În cartea „Calea către Hristos”, autoarea remarcă cât de eficienți, productivi am putea fi prin vestirea evangheliei dacă am sta și am contempla și apoi, am pune în practică Legea dragostei Lui. Asemenea lui Ezra, vom avea din ce în ce mai mulți frați de credință.

Cel de-al doilea indiciu este „să învețe pe oameni”. Aici, este „un pas înainte” sau următorul lucru firesc pe care trebuie să-l facem pentru „frații” noștrii. Adică: după momentul în care înțelegem și ne însușim Legea lui Dumnezeu, urmează să mergem să spunem altora voit, programat, nu doar atunci când se ivește ocazia în urma unei situații sau a unui comportament. Punem timp special, așa cum a procedat și Ezra, pentru a învăța și pe alții ce am învățat noi mai înainte.

Îți amintești de cântarea ale cărui versuri spun: „În zori mă voi scula să-mi caut frații; Cu Biblia în mâna mea; Iar eu în mâna Ta”?

Facă Domnul ca astăzi să putem căuta cât mai mulți frați.

Și da, un lucru foarte important: Ezra a fost răsplătit și binecuvântat pentru ceea ce a făcut. Asemenea lui, și pe noi ne așteptă o răsplată mare în Ceruri.

Emima Bucur, Mentor – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor