Cuvântul Domnului!

Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe pe oameni în mijlocul lui Israel legile și poruncile. (Ezra 7:10)

Am ales acest verset pentru că, citindu-l, mi-am dat seama cât de important este să-L cunoști pe Dumnezeu și să-L chemi să îți fie alături în fiecare zi. Să te însoțească în tot ce faci. Zilnic, constant, deplin!

Descoperim în această propoziție, cel puțin două categorii de oameni: una este categoria din care face parte și înțeleptul Ezra, iar a doua categorie sunt oamenii din Israel, mulțimea care se pare că nu cunoștea Legile lui Dumnezeu.Versetul spune că Ezra a luat cuvântul și l-a deschis în fața oamenilor. Era preocupat să înțeleagă pentru el, în primul rând, și apoi, să transmită și altora ceea ce a înțeles.

Însuși împăratul Artaxerxe îl consideră pe Ezra un preot și un cărturar iscusit în Legea Dumnezeului cerurilor. Erau vremuri grele pentru popor, de criză profundă, fără soluții la prima vedere.

Atunci când am citit acest verset și noi treceam printr-un moment de criză în care bisericile erau închise, din cauza unui virus necruțător și, dezorientați, neștiind ce să facem am luat cuvântul, adică Biblia pentru a găsi răspunsuri la Dumnezeu.

Dumnezeu nu își lasă poporul ales în momentele grele și intervine cum crede El că este cel mai bine. Atunci a intervenit prin prooroci, acum intervine prin cuvântul pe care îl găsim în Scriptură. Este privilegiul tău și al meu de a-l studia în fiecare zi!

Rahela Pop, Ghid Asistent – Conferința Banat

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video