Măsura sufletului tău

Căci Ezra își pusese inima să adîncească și să împlinească Legea Domnului, și să învețe pe oameni în mijlocul lui Israel legile și poruncile. (Ezra 7:10)

Uneori viața îți apare destul de anevoioasă, iar perspectiva ți se întunecă: sunt prea grele temele, e prea urât afară, prietenul tău cel mai bun ți-a întors spatele sau a râs de tine, părinții ori profesorii nu sunt mulțumiți de tine… Atunci când inima ta suspină, să știi că Dumnezeu ascultă, atent ca un doctor, cu stetoscopul rugăciunii, să găsească cel mai bun leac pentru tine. La El nu există taină, iar dragostea este îmbelșugată. Așază-ți tâmpla obosită pe o margine de cer și ascultă susurul blând al vântului, Duhul Lui poate fi acolo!

Ezra (care înseamnă ajutor) a suferit, dar a crezut cu toată suflarea. În cer este o Lege, după care toate universurile se ghidează și pe care o respectă, iar personajul nostru își face o autocaracterizare plină de învățăminte pentru noi: mai întâi trebuie să pătrundem adâncimile, profunzimile, sensurile, fațetele Legii, să descoasem mesajul lor și, odată deslușite, să împlinim tot ce ne cere Domnul. Abia apoi vom fi gata să devenim ajutor pentru alții, să-i învățăm și pe ei calea fericită a slujirii.

Nu încerca să faci invers, pentru că mintea noastră este nespus de înșelătoare! Un învățător bun nu vine cu lecția neînvățată. Iar de la cine altul putem învăța cel mai bine, dacă nu de la Cel care știe totul!? Cel mai fragil lucru este sufletul, pe care-l poate schimba și influența o simplă umbră!

De ziua mondială a sănătății (și ziua fiului meu ) puneți inima la teme, să deslușească frământările existenței, cunoscându-L pe Dumnezeu și puterea Învierii Lui!

Ureche Dinu, Ghid – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor