Fii consegvent!

Voi dar, întăriți-vă, și nu lăsați să vă slăbească mînile, căci faptele voastre vor avea o răsplată”. (2 Chronicles 15:7)

Andrei era un băiat pasionat de sport, respectuos și apreciat de colegi. El, la rândul său, își iubea prietenii din clasă și petrecea mult timp cu ei. Marțea mergeau împreună la fotbal, iar vinerea ieșeau cu bicicletele.

El fusese educat să nu mintă, să respecte regulile pe stradă, în societate și chiar la locul de joacă. La un moment dat, în grupul său de prieteni au apărut unele probleme. Doi dintre colegii săi vorbeau jignitor la adresa unui coleg noi și îl marginalizau. Andrei a acționat conform principiilor sale și a încercat să repare tensiunile apărute în grup. A discutat cu prietenii săi, însă aceștia nu au luat în considerare sfatul lui, apoi s-a adresat dirigintelui. În scurt timp, problema a fost rezolvată, iar noul coleg se integra chiar bine în grupul clasei. Andrei însă, suferea. Relația cu prietenii săi nu mai era aceeași. Se simțea respins și se tot întreba dacă procedase corect intervenind pentru un coleg ce fusese marginalizat.

Trist și dezorientat, și-a îndreptat atenția spre Biblie, amintindu-și că Dumnezeu îi încurajează pe oameni să fie corecți și să respecte principii precum dreptatea, integritatea spirituală sau cinstea, indiferent de presiunea celor din jur. Exemplul biblic ce l-a încurajat pe Andrei îl poți găsi în 2 Cronici, capitolele 14, 15. Asa este unul dintre împărații care au domnit peste Iuda. El a făcut o reformă religioasă și politică ce a condus la un timp de liniște și prosperitate în țară. Chiar dacă pentru unii oameni măsurile luate de el păreau ciudate și drastice, Asa a fost încurajat de Dumnezeu, prin profetul Azaria, să continue măsurile luate împotriva idolatriei și să acționeze conform poruncilor divine. Prin mesajul trimis de profet, Domnul îl încurajează să aibă încredere în binecuvântările pe care le aduce cu sine un caracter curat și integru.

Astăzi, dacă simți presiunea de grup atunci când vrei să iei o decizie, gândește-te la ceea ce Dumnezeu i-a transmis lui Asa, roagă-te și doar după aceea, hotărăște!

Ilyes Martin, Master Ghid – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor