Pași mici…rezultate mari

Voi dar, întăriți-vă, și nu lăsați să vă slăbească mînile, căci faptele voastre vor avea o răsplată”. (2 Chronicles 15:7)

De 6000 de ani pământul este într-o continuă si vizibilă schimbare. Dar oare ce importanță poate avea un singur om în nemărginitul univers? Putem influența noi mersul lucrurilor?

Jadav Payeng era un fermieri umil intr-o comunitate tribală din regiunea de nord a Indiei. Într-o zi s-a hotărât să planteze copaci într-o zonă deșertică. După cum vă imaginați, ideea lui a fost întâmpinată cu reticență de autoritățile responsabile cu pădurile, dar el nu s-a lăsat descurajat. Determinat să aducă o schimbare, in aproape 40 de ani, a plantat 550 de hectare de pădure-Pădurea Molai. Începând de la a planta un bambus, apoi diverse semințe, aducând apoi chiar și insecte a creat un adevărat ecosistem. Zi de zi, copac cu copac, peisajul dezolant unde în jur era doar nisip se schimba. Acest explorator aparent neînsemnat a reușit să facă mai mult decât să protejeze natura, el a adus viață unde alții nu credeau că e posibil.

Te invit si pe tine să nu lași mâinile să-ți slăbească! Chiar dacă uneori te cuprinde incertitudinea, nu te lăsa! Începe cu lucruri mici, pentru a planta o pădure trebuie sa începi cu un copac. Dumnezeu se va îngriji ca efortul tău să aducă rezultate binecuvântate!

Alexandra Șerbu, Ghid Asistent – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor