Cum putem să-l căutăm pe dumnezeu?

Domnul cercetează toate inimile și pătrunde toate închipuirile și toate gândurile. Dacă-L vei căuta, Se va lăsa găsit de tine; dar dacă-L vei părăsi, te va lepăda și El pe vecie. (1 Cronici 28:9up)

Când am fost mai micuță deseori mi s-a părut plictisitor să citesc din nou și din nou aceleași versete din Biblie. Am crezut că deja știu pe de rost toate povestirile, iar restul nu mă interesau așa. Din cauza asta mi-am pus întrebarea, oare ce aș putea să fac. Iată niște lucruri care pe mine m-au ajutat să nu uit să-L chem in fiecare zi să fie cu mine.

Fiindcă tare mult îmi place să cânt, de multe ori am stat jos cu familia, am luat imnurile și am început să cântăm pe rând cântecele noastre preferate și am simțit prezența lui Dumnezeu. Când timpul este frumos îmi place să fac plimbare în natură si să mă gândesc cât de frumos este totul creat. Primăvara privesc cum Dumnezeu pune flori pe fiecare creangă și în fiecare colțișor de pădure, vara rămân uimită de puterea Lui când privesc cerul plin de fulgere, toamna mi se pare că peisajul este pictat cu toate nuanțele de galben, de portocaliu și de maro, iar iarna când mă uit afară pe geam si văd că ninge îmi aduc aminte că fiecare fulg este creat diferit, exact ca și noi. Dacă îți place să citești, îți recomand cărțile lui Ellen White, mai ales Viața lui Isus, pentru că de multe ori profetul descrie întâmplările dintr-un alt punct de vedere la care poate nu te-ai gândit. Pe lângă astea este foarte important să te rogi. Prin rugăciune poți să ai o relație apropiată cu Tatăl Ceresc. Când ești singur te încurajez să vorbești cu El cum ai vorbi cu cel mai bun prieten. Nu trebuie să folosește cuvinte complicate, nu trebuie să zici rugăciunile pe care posibil le-ai auzit de la adulți, poți să-I zici orice ce ai pe suflet, poți să ceri ajutor, îndrumare de la El.

Aceste lucruri nu vor înlocui Sfânta Scriptura, mai mult îți va pune dorința în sufletul tău să o deschizi și să începi din nou să o citești, și crede-mă, dacă îl cauți pe Dumnezeu, „se va lăsa găsit de tine”.

Farkas Alexandra, Conferința Transilvania de Nord – Ghid

Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor