Cea mai interesantă superputere

Domnul cercetează toate inimile și pătrunde toate închipuirile și toate gândurile. Dacă-L vei căuta, Se va lăsa găsit de tine; dar dacă-L vei părăsi, te va lepăda și El pe vecie. (1 Cronici 28:9up)

Dacă ar fi să deții o putere supraomenească, care ți-ai dori să fie aceea? Mai mulți copii care au răspuns la întrebarea acesta au declarat că și-ar dori să aibă puterea de a citi gândurile celor din jur. Într-adevăr, nu ar fi super interesant?

De fapt, când eram mic, eu chiar credeam că există cineva care posedă această superputere: mama mea. De fiecare dată când făceam o năzbâtie si veneam acasă, mama mea parcă avea un senzor de citit gânduri. Doar se uita la mine și mă întreba: „Ce-ai mai făcut și astăzi?” Când eram acasă și încercam în liniște să pun ceva „ilegal” la cale, auzeam din senin vocea ei care mă striga: „Unde ești, ce pui la cale pe acolo?” Gândurile mele parcă nu puteau fi ascunse de mama mea. 

Când m-am făcut mai mare, personalitatea mea a devenit mai complexă, iar mama mea și-a pierdut această superputere pe care o avea asupra mea. Atunci am realizat că nu este nimeni care să știe cu exactitate care sunt gândurile, sentimentele sau planurile mele. Nimeni în tot Universul, cu excepția… lui Dumnezeu.

Biblia spune că Dumnezeu nu doar că are cunoștință de toate gândurile noastre, ci El „cercetează toate inimile și pătrunde toate închipuirile”. El știe lucruri pe care este posibil ca nici măcar tu să nu le cunoști despre tine. 

Este trist faptul că uneori oamenii cred că dacă îi putem minți pe cei din jur, Îl putem minți și pe Dumnezeu. Este cea mai mare înșelătorie din lume. Când vrem să ascundem ceva de El și să-L părăsim, Dumnezeu știe lucrul acesta, și așa cum spune Biblia, „El te va lepăda”. Dar dacă în sinceritate Îl căutăm și nu ascundem nimic, El „se va lăsa găsit” de noi. Este ca și cum te joci de-a v-ați ascunselea cu Dumnezeu, dar în loc să se ascundă de tine, El îți iese în cale să-L poți vedea mai ușor.

Te invit ca de astăzi să nu mai ascunzi nimic față de Dumnezeu. El știe deja totul și este gata să-ți iasă înainte.

Moise Valentin, Conferința Muntenia – Pastor

Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor