Când nu mai ai nici o șansă

El a răspuns: „Nu te teme, căci mai mulți sunt cei cu noi decât cei cu ei”. (2 Regi 6:16)

Colegul meu era aruncat în sus de niște colegi. Încercasem să-l mai scot din astfel de situații, dar uneori părea că nu are sens. Cei care se distrau pe seama lui erau mai mulți decât mine, părinții unora erau influenți așa încât profesorii nu putea face mare lucru. Ca și tânăr aflat în clasa a 7-a sau a 8-a, încercam să-mi dau seama cât va mai dura. Va fi viața mea un șir lung de momente în care nu voi putea decât să asist cum cei care nu sunt cool sau nu au influență pot fi tratați oricum de cei care își folosesc puterea în mod nepotrivit? De ce sunt așa mulți? Dintr-o dată l-am văzut cum se îndrepta spre pământ și toți se retrăseseră.

În altă parte a lumii, cu ceva ani în urmă o altă criză se desfășura. Ochii profetului priveau de pe înălțimea zidurilor cetății. O armată impresionantă se afla chiar în față și înconjura orice cale de scăpare. Ea nu venise pentru vreo cucerire, nici pentru îmbogățire. Căuta un singur om. Și profetul știa despre cine era vorba. Putea fi conducătorul orașului sau vreun magnat local, dar nu, în acea zi căutau ceva mai important. Îl căutau pe profet. Simplu, fără resurse financiare deosebite, dar cu o legătura adevărată cu Creatorul cerului și al pământului acest om stătea și privea. Lângă el, slujitorul său tremura. „Ah! domnul meu, cum vom face?”

Ca și mine poate și tu te-ai întrebat: Până când cei care fac răul vor fi mai mulți? Răspunsul profetului este cel care trebuie să ne rămână în minte : „Nu te teme, căci mai mulți sunt cei cu noi decât cei cu ei.” În acea zi profetul a salvat oștirea care venise să-l distrugă. Ciudat, nu? Cei care veniseră împotriva lui au fost cei care au avut nevoie de ajutor. Și colegul a scăpat fără nici măcar o zgârietură, iar ulterior, când am trecut la liceu viața mea a devenit din nou un loc de care să mă bucur. Așa că nu uita „Nu te teme, căci mai mulți sunt cei cu noi decât cei cu ei.”.

Gheoace Mircea, Uniunea de Conferințe – Ghid Asistent

Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor