Deschide ochii

El a răspuns: „Nu te teme, căci mai mulți sunt cei cu noi decât cei cu ei”. (2 Regi 6:16)

Oamenii se tem în general de întuneric, pentru că și-au creat în minte fel de fel de povești. Un explorator abia așteaptă o noapte întunecată, pe un vârf de munte, fără lună, pentru a observa bolta cerească împreună cu alți exploratori. Te pui comod pe izopren, în sacul de dormit și privești în sus. După ce ochiul s-a acomodat cu lumina stelelor, începi să deslușești constelațiile, ba chiar să vezi meteori, acele lumini ce apar, aleargă și dispar rapid pe cer, lăsând în urmă dorința de a vedea mai multe. Descoperi planetele vizibile: Marte cea roșie, Venus cea strălucitoare, Saturn și Jupiter cel mare. Uite Triunghiul de vară! Ce bine se vede Calea Lactee! E fascinant! 

Dacă la început observai doar câteva stele răzlețe, după un timp realizezi cât de multe și frumoase sunt. Dar chiar și așa, ceea ce se observă cu ochiul liber e doar o frântură din surprizele pregătite de Creator. 
Ai auzit de quasari? Quasarii emit de o mie de ori mai multă lumină decât galaxia noastră, care nu e tocmai micuță, având între 200 și 400 de miliarde de stele. Ei sunt printre cele mai luminoase, puternice și energetice corpuri din univers. Quasarii au fost descoperiți relativ recent, iar telescopul spațial Hubble a reușit să fotografieze câțiva. 

Cu siguranță Dumnezeu are pentru noi infinit mai multe imagini decât tot ce găsim pe internet legat de spațiul cosmic. Și câte mai sunt de descoperit…

Asigurarea de azi e pentru tine: chiar dacă la început vezi doar câteva stele și pari mic, singur în univers, Dumnezeu vrea să te copleșească cu frumusețea Lui și să te înconjoare cu dragostea Sa. Mult mai mult decât ce poți vedea cu ochiul se află lângă tine.

Cum să te temi când ai un așa Prieten?

Kristhine Chirileanu, Conferința Moldova – Master Ghid

Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor