Dumnezeu vs Satana

El a răspuns: „Nu te teme, căci mai mulți sunt cei cu noi decât cei cu ei”. (2 Regi 6:16)

Care e cea mai mare îngrijorare a ta în momentul de față? (Ia-ți timp să te gândești)

Poate că ai de biruit o ispită cu care te lupți de mult timp sau ești nesigur și temător în legătură cu viitorul tău. Toate aceste gânduri nu vin de la Domnul ci de la cel rău. ,,Şi apoi, cine dintre voi, chiar îngrijorându-se, poate să adauge măcar un cot la înălțimea lui?” (Matei 6:27) 

Este una dintre multele amăgiri ale celui rău: să ne facă pe noi să ne îndoim de puterea și dragostea lui Dumnezeu. Pentru a distrage atenția de la sursa vieții, Satana ne va șopti de multe ori că totul e menit haosului și că nu avem nici o scăpare. Dar promisiune biblică este cu totul alta. 

Amintiți-vă episodul cu armata împăratului Asiriei: ,,În noaptea aceea, a ieşit îngerul Domnului şi a ucis în tabăra asirienilor o sută optzeci şi cinci de mii de oameni. Şi când s-au sculat dimineaţa, iată că toţi erau nişte trupuri moarte.” (2 Împărați 19:35)

O lucrare pe care doar Dumnezeu ar fi putut face-o. E adevărat că întâlnim oameni posedați de o ,,Legiune” de draci. Lucifer a primit o mare putere de la Dumnezeu și a ales să o folosească împotriva Creatorului său, dar nimic nu va întrece vreodată puterea Celui ce a creat cerul și pământul. 

Dragul meu explorator, cel rău își ,,ascute colții” și nu va înceta să ne dea târcoale, dar amintește-ți mereu: ,,mai mulți sunt cei cu noi decât cei cu ei”, și mai puternici!

Raisa Semeniuc, Conferința Transilvania de Nord – Ghid Asistent

Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor