Atinge imposibilul

El a răspuns: „Nu te teme, căci mai mulți sunt cei cu noi decât cei cu ei”. (2 Regi 6:16)

Ți-e frică de necunoscut? Biblia are multe încurajări și de-a lungul timpului au existat oameni care au luptat pentru visul lor. 

Nu lăsați niciodată curajul să se frângă. Limbajul vostru să fie: „Domnul mă va ajuta”(Is.50,7). Dacă ați făcut o greșeală, transformați înfrângerea voastră în biruință. Lecțiile pe care ni le trimite totdeauna Dumnezeu, dacă sunt bine învățate, ne vor fi de ajutor la timpul potrivit. Puneți-vă încrederea în Dumnezeu. Rugați-vă mult și credeți. Încrezându-vă, nădăjduind, crezând, ținând tare mâna Puterii Nemărginite, voi veți fi mai mult decât biruitori.

Se spune că sunt mai mulți aceea care au ajuns pe Everest decât cei care au reușit să treacă înot Canalul Mânecii. Temperatura apei atinge maxim 17°C doar în septembrie; mișcările de flux și reflux pot avea un efect dezastruos pentru înotător, iar vântul este inamicul principal. Cu toate acestea, James Wood, suferind de paraplegie (paralizie completă a membrelor inferioare), în 2010 a devenit primul paraplegic european care a trecut înot Canalul Mânecii. Și cum a fost posibil?! A urmat indicațiile unui antrenor de înot, datorită bolii, pentru a reuși a îmbrăcat un costum de înot profesional, cu mult efort și voință puternică a reușit.

Asumarea unei provocări majore și reușita în aceasta îți va schimba viața în bine. Cunoștințele, aptitudinile și experiența pe care le câștigi pe parcursul acesteia îți vor fi de un real folos în viața ta personală și profesională. Pe lângă toate acestea, obținerea succesului va schimba felul în care te vezi pe tine și felul în care te văd alții pe tine. Această schimbare poate fi profundă, iar familia, prietenii și colegii(chiar și oamenii pe care nu îi cunoști) se vor purta diferit cu tine, într-un mod pozitiv.

Cel rău caută totdeauna să ne intimideze, ne aduce motive de frică, îndoială, de renunțare. Dar „Dumnezeu nu ne-a dat un duh de frică, ci de putere, de dragoste și de chibzuință” (2 Tim.1,7)

Iuliana Pogăcean, Conferința Transilvania de Sud – Ghid Asistent

Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor