Semințele de măr

El a răspuns: „Nu te teme, căci mai mulți sunt cei cu noi decât cei cu ei”. (2 Regi 6:16)

Vă plac merele? Sunt bune proaspete, sau într-o plăcintă! De asemenea sucul de măr este foarte bun. Merele pot fi mâncate în multe feluri și sunt delicioase. Dar ați mâncat vreodată o sămânță de măr?

Semințele de măr nu sunt bune la gust. Dar mai important decât asta, semințele de măr conțin o cantitate mică de cianură, care este o otravă foarte puternică.

Semințele sunt bine ascunse în mijlocul mărului și, în general, este destul de greu să ajungi la ele. Dar uneori se întâmplă, nu-i așa? Fără să vrei, poți înghiți una. Ei bine, nu este cazul să te îngrijorezi! În primul rând, coaja seminței este destul de puternică și o va proteja pentru a nu fi digerată. În al doilea rând, cantitatea de otravă este atât de mică, încât două sau trei semințe mâncate nu te vor afecta. Organismul va neutraliza toxina și o va elimina. 

În viață, uneori, vin vremuri grele. Se pot întâmpla lucruri rele, ne putem îmbolnăvi, putem întâlni o încercare. Dar Dumnezeu ne promite că, la fel ca semințele de măr, aceste lucruri pot fi neutralizate și date la o parte. Dacă înghiți accidental o sămânță de măr, nu-ți va face rău, pentru că are prea puțină otravă. Iar atunci când vin încercările Dumnezeu ne promite că ne va pune la dispoziție resursele cerului ca să ne ajute să trecem prin ele. El nu va permite încercări pe care să nu le putem trece!

Dacă astăzi ai o zi grea, Domnul îți spune: „Nu te teme…”

Tucmeanu Adrian, Conferința Oltenia – Master Ghid

Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor