Urmașii

Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne Dumnezeule, ai vorbit, și, prin binecuvântarea Ta, casa robului Tău va fi binecuvântată pe vecie. (2 Samuel 7:29)

Un creștin minunat, te uimește prin hărnicia lui, prin corectitudinea lui și devotamentul lui. Un om „fain”. Toți am vrea să fim în preajma lui, am avea doar de câștigat! E sfântul pe care îl dorim toți. Dar s-ar putea ca acest sfânt să facă eforturi din răsputeri pentru a-și salva propria piele.

Ezechia, când nu a dat slavă Domnului după vindecare a fost mulțumit că nu va suferi el consecințele, ci urmașii săi. Poate era puțin invidios pe buna relație a lui David cu Dumnezeu (datorită lui David i s-au ascultat rugăciunile). Dar ce avea David atât de special față de alții? David, prin contrast, era extrem de altruist. S-a gândit la binele altora, ăsta era obiceiul lui, nu putea altfel. Și apoi ne mirăm de binecuvântarea promisă de Tatăl. El nu a zis ,,După mine, potopul”. Se asemăna cu Mesia Cel promis. Prefera să treacă el prin greu, dar să-și știe urmașii cu un viitor veșnic. Premiul lui David va fi un buchet de suflete care-i vor datora mântuirea, dar cea mai mare surpriză va fi Mesia, ca urmaș al său. Isus e plin de surprize pentru cine Îl iubește.

Noi nu vom putea minți pe Dumnezeu. Dacă nu ne doare pentru viitorul veșnic al celor ce vin după noi, încercăm degeaba ,,să fugim de mânia viitoare”.

Suntem tineri, abia ieșiți din copilărie, dar a venit momentul să ne încărcăm de responsabilități. Am vrea să fim respectați și iubiți, dar ce facem pentru asta? Avem de gând să influențăm pe alții spre bine sau abia ne târâm noi spre veșnicie? David, Daniel, cei trei tineri, Iosif și mulți alții au început de tineri să lase comoditatea si văicărelile. Nu e de mirare ca au devenit lideri puternici. Au slujit pe alții fără răsplată si laude. E timpul și pentru noi!

Dumitru Tristan, Conferința Banat – Școala Liderilor

Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor