Promisiuni uimitoare

Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne Dumnezeule, ai vorbit, și, prin binecuvântarea Ta, casa robului Tău va fi binecuvântată pe vecie. (2 Samuel 7:29)

David este un personaj biblic care nu are nevoie de prezentare. Apare in multe dintre poveștile copilăriei, este un personaj plin cu curaj si cu o mare credința, acesta făcând sub conducerea lui Dumnezeu lucruri mari pentru poporul sau.

Dumnezeu l-a binecuvântat pe David într-un mod minunat. Încă de când era copil acesta a avut o viată spectaculoasa si a putut simți modul in care divinitate a lucrat pentru binele lui. De la un umil fiu de cioban David a ajuns regale lui Israel. David își dorea ca Dumnezeu să rămână aproape de el și de copiii săi. David își dorea ca Dumnezeu sa își tina toate promisiunile pe care Acesta le făcuse asupra casei sale. Mai mult decât orice altă descoperire din viața sa, David aflase că viitorul, luptele din viată, greutățile sunt supuse voinței lui Dumnezeu. Când Dumnezeu promite, își ține cuvântul. Când Dumnezeu acționează, el acționează spre binele copiilor Săi.

Viața lui David a fost departe de a fi perfectă. Din perspectiva omeneasca el nu merita făgăduințe, binecuvântări sau orice altceva de la Dumnezeu. David însuși a recunoscut acest fapt când a spus: „Cine sunt eu, Doamne Dumnezeule, şi ce este casa mea, de m-ai făcut să ajung unde sunt?”

Astfel nu putem sa nu ne întrebam de ce Dumnezeu și-a ținut promisiunile atât de uimitoare făcute lui David ? De ce își tine Dumnezeu promisiunile făcute poporul Său, făcute oricăruia dintre noi?

Răspunsul este simplu. Pentru ca ne iubește. 

Trăim într-o lume în care oamenii sunt încurajați să se roage îngerilor, sfinților, strămoșilor, animalelor sau oricărui alt lucru fie el material sau nu , lucru care ar putea influența în vreun fel această viață. Totuși, rugăciunea creștină adecvată este adresată Tatălui nostru Ceresc. 

Astăzi nu uita sa îi mulțumești lui Dumnezeu pentru modul plin de încredere in care te susține, pentru binecuvântările Sale. Mulțumește-I pentru prezența Sa în viața ta și promisiunile actuale si viitoare.

Mihaela Micu, Conferința Muntenia – Conducător de Zona

Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor