Biruința este a Domnului!

Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin suliță. Căci biruința este a Domnului. Și El vă dă în mâinile noastre„. (1 Samuel 17:47)

Viața pe acest pământ este plină de provocări, deși știm că vor veni, niciodată nu știm când. Atunci când David s-a dus să ducă mâncarea fraților nu știa ce-l așteaptă, dar a folosit experiența pe care a avut cu oile pentru a putea trece cu bine peste provocare zilei respective. 

David a fost trimis de tatăl său să ducă mâncare fraților care erau la război. Această atitudine de multe ori mă pune pe gânduri, pentru că la prima vedere Isai pare să nu fie un tată responsabil. Cum a putut un tată să trimită un copil la război? Isai avea opt fii (1 Samuel 17:12), și doar cei trei mai mari au mers la război (1Samuel 17:13), iar David era cel mai tânăr (1 Samuel 17:14). Atunci de ce tatăl lui David nu l-a trimit pe următorul fiu mai mare la război? De ce l-a trimis tocmai pe cel mai mic? Aceste întrebări doar găsim răspunsul la finalul capitolul.

Dacă încercăm să găsim un motiv pentru care David era la război, parcă nu găsim un motiv destul de bun. Dar atunci când începem să citim această istorie din punct de vedere spiritual lucrurile încep să devină interesante. David a fost pus într-o situație nemaiîntâlnită. Nu cred că în dimineața respectivă s-a gândit că o să se lupte cu un uriaș de aproximativ 3 metri. Dar când a văzut ca Domnul era batjocorit nu a putut să stea liniștit, trebuia să facă ceva! David s-a dus, s-a încrezut în Domnul și a arătat tuturor puterea lui Dumnezeu!

Atunci când vedem finalul acestei istorii ne dăm seamă că Dumnezeu controlează totul. Deși l-a început vedem un tată care aparent nu procedează cum trebuie, la final vedem cum Domnul binecuvântează pe un popor datorita credinței unui copil. Domnul folosește copilul acela pentru a duce o biruința, dacă Isai ar fi trimis un alt frate, atunci s-ar putea să nu fi avut credința lui David, iar în consecința nici minunea nu s-ar fi întâmplat. La fel ca David, azi, se poate întâmpla să ai o provocare foarte grea, dar nu te descuraja, căci biruința este a Domnului.

Ardelean Flavius Teofil, Conferința Muntenia – Pastor

Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video