Ce ne leagă?

Rut a răspuns: „Nu sta de mine să te las, și să mă întorc de la tine! Încotro vei merge tu voi merge și eu, unde vei locui tu, voi locui și eu; poporul tău va fi poporul meu, și Dumnezeul tău va fi Dumnezeul meu”. (Rut 1:16)

Anii 2000, înainte de Hristos. Păstorul Magnus își mână turma pe pajiștile ținutului Magnesia, nordul Greciei. Cuiele din sandale și vârful metalic al toiagului său se lipesc strașnic de o stâncă pe care dorea să se odihnească. 

Anii 1000, înainte de Hristos. Popoarele vikinge încep să atace arhipelagul britanic chiar și când acesta se afla la adăpostul ceții sau norilor. Purtau la bordul navelor un obiect secret și straniu – o așchie de rocă. 

Anii 800 înainte de Hristos. China deschide comerțul pe rute îndrăznețe, căci la bordul navelor dețineau o nouă unealtă, rotundă, ce conținea un ac negru cu comportament ciudat. 

De aici înainte, secolele care au urmat nu mai aduceau nimic nou până prin anii 1820, când Hans Christian Oersted începe să se delecteze cu tainele magnetismul. 

Având în vedere că Rut 1:16 este un dialog între soacră și noră, ne putem întreba cum s-a întrebat probabil și Magnus sau vikingii: „de unde atracția aceasta”? 

Ce unea inimile lui Rut și a soacrei sale? Ce-i atrage pe oameni unii către alții? Ce anume leagă inimile în strânse iubiri și prietenii eterne?

Forța de atracție a Stâncii!

Nițu Daniel, Conferința Muntenia – Conducător de zonă

Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor