Domnul este cu tine

Îngerul Domnului i S-a arătat, și i-a zis: „Domnul este cu tine, viteazule!” (Judecători 6:12)

Oricare ar fi vârsta ta şi oricum ai arăta, chiar dacă ai fi cel mai mic în familia ta, aşa cum era protagonistul întâmplării ce urmează acestui text biblic, în timp ce citeşti aceste rânduri te rog să închizi ochii şi să faci un exerciţiu simplu de imaginaţie: gândeşte-te la o problemă pe care o ai acum, prima care îţi vine în minte. Acum, imaginează-ţi că orice problemă este, de la şcoală sau de acasă, din viaţa ta personală sau legată de cei din jurul tău, tu poţi să o rezolvi pentru că tu eşti un „viteaz”. Şi chiar eşti un „viteaz”! Eşti unul dintre „viteji” pentru că, alături de alţi copii ca tine, ai ales să fii un serv al Său, ai ales să iubeşti pe oameni şi ai ales să ocroteşti natura. Nu au fost uşoare aceste alegeri şi nu este întotdeauna uşor să le respecţi.

Eşti viteaz pentru că Dumnezeu îţi spune acest lucru. El a fost întotdeauna alături de copiii Lui. Acest lucru este dovedit şi de întâmplarea cu Ghedeon. Ghedeon a ascultat de Dumnezeu şi Dumnezeu care-l iubea, i-a dat izbândă. Şi tu eşti iubit de Dumnezeu. Fii gata să acţionezi întotdeauna ca un copil al Său când te afli între oameni sau în mijlocul naturii. Nu te nelinişti pentru „bătăliile” vieţii pentru că El va merge înaintea ta şi alături de tine. Dumnezeu te va înconjura cu dragostea Sa şi cu bunătatea Sa. Tot El îţi va oferi răspunsuri întrebărilor şi frământărilor tale. Îndrăzneşte şi vorbeşte cu El! Spune-I ce te frământă, ce te nelinişteşte, apoi, aşteaptă răspunsul Său. Dumnezeu îţi va răspunde şi răspunsul va sosi exact atunci când vei avea nevoie de el. Tu trebuie doar să fii atent la mesajul Său. El îţi va vorbi prin Biblie, prin natură sau / şi prin oameni.

Te invit să faci un exerciţiu de imaginaţie în fiecare dimineaţă, imediat ce te trezeşti şi, după ce vorbeşti cu Isus, spune-I: pentru Tine Doamne, sunt: „Gata oricând!”

Marius Dorcea, Conferința Muntenia – Mentor

Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video