Surprins de o altă perspectivă

Îngerul Domnului i S-a arătat, și i-a zis: „Domnul este cu tine, viteazule!” (Judecători 6:12)

Erau zile grele pentru israelți. Ca unii care aveau nevoie de hrană, în fiecare an trudeau din greu pentru însămânțarea și îngrijirea culturilor. Însă de prea puține ori aveau parte și de roadele mult așteptate. Madianiții, asemenea unei mulțimi de lăcuste invadau din nou și din nou țara, distrugând roadele mult așteptate. În urma lor mai rămâneau doar lipsuri, foamete și strigăte lăuntrice de disperare. Și nu se întrezărea nici o schimbare…

Era din nou vremea treieratului grâului. După ce a strâns spicele în snopi, Ghedeon le-a coborât în teasc pentru a treiera grâul. Poate că te întrebi: dar de ce în teasc? Știam că teascul este folosit pentru stoarcerea strugurilor… Ai dreptate. Așa este. Și pe atunci teascul era locul în care erau storși strugurii. De fapt, teascul era o groapă în mijlocul viei unde erau puși strugurii pentru ca apoi să fie călcați în picioare… Aici coborâse Ghedeon, ca într-o ascunzătoare, pentru a treiera grâul, plănuind ca mai apoi să îl ascundă… De cine? Știi bine. De madianiți! Pentru că aceasta era singura soluție pe care o întrezărea. Eliberarea de sub dominația lor era un vis prea frumos…

În timp ce dădea zori pentru a termina cât mai repede treaba, pentru a ști hrana pusă la adăpost, o voce îl face să tresară:

– Domnul este cu tine, viteazule!

În mod sigur, o furtună de întrebări a cuprins mintea lui Ghedeon: Cu cine vorbești? Care viteaz? Despre mine este vorba? Cum adică, „Domnul este cu mine”? Păi, dacă Domnul este cu noi, unde sunt minunile de altă dată? De ce nu suntem eliberați de sub dominația madianiților? De ce suntem lăsați să trăim în această stare mizerabilă…???

Doar câteva cuvinte… Continuau să răsune asemenea unui ecou în mintea omului ascuns în teasc: Viteazule… Domnul este cu tine… Cuvinte care prezentau o altă realitate decât cea percepută de Ghedeon.

Lecția? E simplă. Lasă-l pe Dumnezeu să-ți spună cum stau lucrurile. Chiar și cu privire la tine!

Iulian Condrachi, Conferința Moldova – Pastor

Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor