Hristos este cu mine

Îngerul Domnului i S-a arătat, și i-a zis: „Domnul este cu tine, viteazule!” (Judecători 6:12)

Ghedeon s-a întâlnit cu o ființă divină, cu Îngerul Domnului, menționat de 7 ori în relatare. Acesta este un termen interschimbabil cu Domnul, intervenind de 3 ori în dialogul acesta (în versetul 14, 16, 18). El este a doua persoană a Dumnezeirii, Domnul Isus. Cu El oricine devine viteaz.

În evanghelia lui Ioan capitolul 15:5 Domnul Isus spune: „despărțiți de Mine, nu puteţi face nimic.” Apostolul Pavel declară în epistola către Filipeni 4:13 „Pot totul în Hristos, care mă întăreşte.” Iar în epistola către Romani 8:31 „Deci, ce vom zice noi în faţa tuturor acestor lucruri? Dacă Dumnezeu este pentru noi, cine va fi împotriva noastră?”

Merită să observăm că, în general, atunci când Dumnezeu se arată oamenilor spre a le da o solie din cer, sau, spre a-i chema la o lucrare, El cheamă pe acei care sunt ocupaţi, poate cu obişnuitele lor lucrări de toate zilele, ca păstorii care păzesc turmele lor, sau apostolii la pescuit.

Când Napoleon și-a pierdut puterea și a ajuns în robia englezilor, pe insula Sf. Elena, a scris următoarele:

– „Este ceva, care necondiționat dovedește că Hristos este Dumnezeu. Cândva, eu însumi înflăcăram mulțimile care, dacă era nevoie mergeau și la moarte pentru mine. Dar pentru aceasta era nevoie de prezența mea și puterea privirii mele. Cum dispăream din fața lor, imediat pierea și influența mea. Nu am reușit să predau nici unuia dintre generalii mei această putere și nici nu sunt în stare să rămân în inima lor pe veci. Aceasta este soarta fiecărui om mare, așa a fost Alexandru Macedon, Iulius Caesar și Attila Hunul. Suntem uitați și numele nostru rămâne doar în istorie și în cărțile școlarilor. De aceea este a diferență enormă între domnia mea și împărăția lui Hristos, care este vestită și iubită în lumea întreagă. Oare a murit Hristos? Mai degrabă putem să spunem, că trăiește, pentru veșnicie, pentru că și astăzi ne poate însufleții!” Așa este, Hristos este și cu tine, iar tu să fii un viteaz al Său.

Szász-Cserei Géza, Conferința Transilvania de Sud – Pastor

Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor