Domnul este cu tine, viteazule! 2

Îngerul Domnului i S-a arătat, și i-a zis: „Domnul este cu tine, viteazule!” (Judecători 6:12)

Ce gânduri îți vin în minte când citești acest verset? Înțelegi această făgăduință ca o încurajare ce ți se adresează în mod personal? Poate chiar acum te confrunți cu o provocare sau o problemă care depășește cu mult capacitatea ta de a o rezolva. Poate este chiar o consecință a neascultării de Legea lui Dumnezeu, așa cum s-a întâmplat în cazul israeliților care ajunseseră să fie asupriți de madianiți din cauza faptului că Îl uitaseră pe Dumnezeu. Însă pasajul biblic ne aduce vești bune: cu toate acestea, Domnul nu i-a părăsit pe israeliți, deși Îl supăraseră și I-au stârnit gelozia prin idolii lor.

Tot așa, nu te-a părăsit nici pe tine acum. Domnul în îndurarea Lui ne ajută să depășim chiar și situațiile neplăcute și încurcate în care am intrat singuri, fără să cerem sfatul Lui. El ne poate scoate din orice împrejurare, oricât de dificilă sau încurcată și fără rezolvare ar părea. De aceea nu dispera!

Întoarce-ți privirile și toată inima spre El, Eliberatorul, Cel Minunat, Sfetnic, Dumnezeu tare, Părintele veșniciilor, Domn al păcii, Mesia cel Promis, Regele Universului, Prietenul tău. Cere-I iertare pentru greșelile din trecut și acceptă făgăduința care este încă valabilă și astăzi pentru tine.

Fii gata să faci o reformă spirituală în viața ta, așa cum a făcut Ghedeon, consacră-te din nou și lasă rezultatele în seama Lui. Nu te teme de ce va urma, pentru că El e gata să îți ofere sfatul Său chiar acum, dacă I-l vei cere, bineînțeles. Fii tare, îmbărbătează-te, ridică-te și mergi înainte cu încredere, pentru că Domnul este cu tine viteazule!

Olivia Stănescu, Conferința Muntenia – Master Ghid

Caută podcastul Devoționale pentru Exploratori în aplicația ta de podcast.

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor