Fericirea este o alegere

Îngerul Domnului i S-a arătat, și i-a zis: „Domnul este cu tine, viteazule!” (Judecători 6:12)

Dumnezeu încredințase lui Ghedeon o lucrare foarte importantă pentru poporul lui Israel. Deși el nu se credea în stare, spunând că este sărac și că este cel mai mic din familia tatălui său, un înger trimis de Dumnezeu, îl încurajează și îl asigură de susținerea de care dispune în lucrarea pe care o avea de făcut.

În toate luptele, întâmplările, discuțiile pe care le-a avut Ghedeon, s-a lăsat condus de Dumnezeu. Ghedeon a îndeplinit cele două misiuni – întoarcerea poporul Israel la închinarea adevăratului Dumnezeu și izbăvirea de dușmani – cum nu și-a putut imagina înainte. La final este răsplătit de popor, iar în Judecători 8:32 spune: “Și Ghedeon, fiul lui Ioas, a murit după o bătrânețe fericită…” Oare ar mai fi avut parte de fericire sau chiar de o bătrânețe dacă Ghedeon nu se încredea în Dumnezeu?

Cu siguranță Ghedeon a fost fericit și mulțumit și în timpul lucrării pe care a avut-o, căci Dumnezeu îi era alături așa cum îi promisese, nu doar la bătrânețe.

Ca și cu Ghedeon, Dumnezeu îți promite azi, că indiferent prin ce vei trece, El este alături de tine și te susține.

Ooo, ce motiv de bucurie!

“Domnul este cu tine, viteazule!”


Emima Bucur, Mentor – Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor