Uniți spre casă!

Chiar dacă ai fi risipit până la cealaltă margine a cerului, chiar și de acolo te va strânge Domnul, Dumnezeul tău, și acolo Se va duce să te caute. (Deuteronom 30:4)

Uniți spre casă, Astăzi este o zi mare pentru poporul român, Ziua Unirii Principatelor Române. Unire care s-a realizat prin munca și dăruirea multor patrioți dornici de o țară din care să facă parte toate provinciile românești. Românii care erau plecați la studii în marile capitale ale Europei, s-au întors în țară, unde au format Mișcarea Pașoptistă care a luptat pentru împlinirea dorinței de veacuri a românilor. Proces care a început din anii 1831-1832 prin adoptarea Regulamentelor Organice care stipulau necesitatea unificării politice, iar în anii următori sau făcut pași importanți pentru realizarea acestui deziderat.

Astfel a fost posibilă alegerea Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, ca Domn al Moldovei la 5 Ianuarie și la 24 Ianuarie ca Domn al Tării Românești. De reținut este faptul că deși inițial o parte a Marilor Puteri sau opus acestei uniri, determinarea și devotamentul românilor din acea vreme a făcut posibilă consolidarea ei. Dumnezeu în textul de astăzi ne aduce în atenție, o promisiune importantă pe care a făcut-o poporului Israel în vechime , că indiferent unde s-ar afla fiecare copil al Său, Domnul însuși se va duce să îl caute și să îl aducă înapoi, doar ei să dorească să se întoarcă la Domnul cu toată inima.

Acest mesaj este valabil și pentru noi astăzi. Așa cum românii sau unit cu mic și mare și au făcut Unirea, evreii sau întors în Israel și au reconstruit țara, la fel și noi trebuie să ne dorim să venim lângă Isus indiferent unde vom fi, și la Revenirea Sa pe norii cerului Să plecăm spre Patria Cerească. Dacă și tu își dorești patria cerească, mergi de pe acum pe drumul care te duce spre ea!


Burtican George, Ghid Asistent – Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor