Selfie

Domnul să te binecuvânteze, și să te păzească! Domnul să facă să lumineze Fața Lui peste tine, și să Se îndure de tine! Domnul să-Și înalțe Fața peste tine, și-să-ți dea pacea! (Numeri 6:24-26)

Într-o zi, în timp ce vizita, împreună cu părinții, grandiosul stadion al echipei FC Barcelona, Vova, un băiat ucrainean de 13 ani, a observat prin fereastra restaurantului din incintă pe faimosul fotbalist Lionel Mesi. Acesta servea masa împreună cu alți colegi de echipă. Copilul a rugat pe mama lui să-i facă o fotografie în așa fel încât să-l prindă în cadru și pe Lionel. A avut însă marea surpriză că în timp ce își căuta el poziția cea mai avantajoasă, fotbalistul a înțeles despre ce e vorba și a venit lângă băiat zicând cu zâmbetul pe buze ” nu te supăra, ai vrea să facem o fotografie împreună?”

Copilul uimit de situație, a răspuns: ”sigur dacă așa doriți dumneavoastră!” Au zâmbit amândoi iar el s-a ales cu cea mai tare poză din acea călătorie.

Uneori noi nici nu îndrăznim să ne imaginăm în compania unor peroane importante, cu atât mai puțin în apropierea lui Dumnezeu. Considerăm că ar fi imposibil ca El să accepte o fotografie cu noi. Dar în realitate Dumnezeul nostru își dorește foarte mult să ne fie alături în orice moment, indiferent dacă trecem prin situații plăcute sau mai puțin fericite. La orice oră El s-ar ridica de la masă pentru a veni lângă noi, dacă ar vedea măcar intenția de a-L primi lângă noi în fotografia unei zile.

Vine Sabatul. Mâine sigur Îl vei întâlni la biserică sau la căpătâiul unui bolnav ori acasă la cineva în vârstă. Dacă vrei să ai o poză specială, fă un plan și mergi acolo unde știi că merge și El.

Lui îi place foarte mult când cineva dă semne că L-a văzut și își dorește să aibă imaginea Lui ca amintire. Privește un selfie pe care l-ai făcut recent și imaginează-ți că, în spatele tău sau chiar lângă tine este și chipul lui Dumnezeu, îți zâmbește și te ține pe după umăr prietenește. Nu-i deloc ceva științifico-fantastic. El chiar stă mereu în apropierea noastră.


Daniel Chirileanu, Pastor – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor