„Dulcea” răzbunare

Să nu te răzbuni, și să nu ții necaz pe copiii poporului tău. Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți. Eu sunt Domnul. (Levitic 19:18)

Hai să fim onești! Versetul de astăzi ne pune în mare dificultate! De acord cu iubirea aproapelui, dar cum ți se pare îndemnul de a-ți reprima dorința de răzbunare? Și aici trebuie să fii cinstit. Vorbim despre realitate nu despre „cum ar trebui să fie!” Reglarea conturilor e momentul pe care majoritatea îl așteaptă cu sufletul la gură. Pentru mulți „dulcea răzbunare” a devenit un scop al vieții! Mai mult, atunci când vine vorba de înfăptuirea dreptății, omul e gata să calce orice în picioare!

Abraham Lincoln, pe când era avocat, a întâlnit un om cu sânge răzbunător. Acesta a insistat să cheme în instanță pe cineva care îi datora 2,5 dolari (bineînțeles, valoarea dolarului era ceva mai mare în anii 1850). Lincoln a încercat să îl descurajeze în acest demers, dar glasul răzbunării era prea puternic! Atunci, Lincoln s-a învoit să îl reprezinte pe reclamant în instanță pentru o sumă „modică” de 10 dolari! Din acești 10 dolari, Lincoln i-a oferit 5 pârâtului. Acuzatul a recunoscut imediat datoria și a plătit-o, rămânând însă cu jumătate din cei 5 dolari primiți! Fascinant este faptul că reclamantul a fost foarte satisfăcut de înapoierea banilor, neștiind că datoria a fost plătită chiar din banii lui!

Am văzut cum arată realitatea. Cumva, răzbunarea e dulce, dar pe buzunarul tău, pe cheltuiala ta! Cum ar trebui să fie? Deloc complicat! În loc să cauți cu orice preț dreptatea ta (care te va costa mai mult decât prejudiciul adus împotriva ta!), urmează-L pe Isus pe calea iubirii de oameni. Fizic, nu te va costa nimic! Ba, chiar, te vei putea bucura de viață fără a fi urmărit mereu de veninul răzbunării, care te face să bați pasul pe loc! Spiritual, vei fi un om împlinit și…poate îl vei câștiga pe adversarul tău! „Răzbunarea” cu adevărat dulce este iubirea dezinteresată, nu uita!


Adrian Dorgo, Director Asociat Conferință – Conferința Transilvania de Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor