Ordinea îți poate salva viața

Să nu te răzbuni, și să nu ții necaz pe copiii poporului tău. Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți. Eu sunt Domnul. (Levitic 19:18)

Te-ai gândit vreodată că ordinea și disciplina îți pot salva viața? Cu siguranță ai avut ocazia să vezi gospodării, ateliere, birouri sau alte lucruri dezordonate. Ce ai simțit când ai văzut acel ,,peisaj”? Dacă nu mai simțim nimic atunci când în jurul nostru e dezordine, înseamnă că ne-am complăcut deja în ea, iar asta nu cred că e bine.

Cu ceva ani în urmă, după puțin timp de la absolvirea facultății, activitatea mea zilnică s-a intensificat foarte mult. Nu a trecut mult timp iar biroul meu a devenit un loc aglomerat, documente, cărți și multe alte lucruri mărunte și înghesuite în jurul meu. Simțeam că mă sufoc, simțeam că nu e bine să fie așa.

Acela a fost momentul în care mi-am amintit că Sfânta Scriptură ni-L descrie pe Dumnezeu ca fiind un Dumnezeu al ordinii. Așa că mi-am luat timp și am reflectat la acest lucru, apoi am trecut la acțiune. Multe lucruri nu le foloseam, altele le țineam acolo deși le utilizam destul de rar. Am început cu biroul, apoi cu dulapul meu de haine continuând cu calculatorul și planurile din agenda mea zilnică. Am simplificat totul iar în scurt timp am realizat un lucru extraordinar, am descoperit o altă fațetă a vieții. Acum spre deosebire de ce era înainte, pe birou sau în dulap, totul era mult mai organizat și arăta foarte bine, iar asta m-a motivat și mai tare. Fiecare lucru pe care îl făceam acum în mod ordonat, îmi aducea o satisfacție aparte.

Ei bine, dacă nu iubești pe aproapele tău, asta înseamnă că nu te iubești nici pe tine însuți, mai tragic, nu-l iubești atunci nici pe Dumnezeu. Asta înseamnă o dezordine foarte tristă.

Ce ar fi ca începând de astăzi să faci o probă, timp de o săptămână să-ți simplifici și să-ți păstrezi lucrurile la locul lor. Dacă vei fi un om ordonat și organizat, asta îți poate salva chiar și viața. Ce spui? Hai, încearcă! Nu o să regreți!


Cătinean Petrică, Pastor – Conferința Transilvania de Sud

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video