Fără comparație

Să nu ai alți dumnezei afară de Mine. (Exod 20:3)

Prima poruncă din Decalog este atât de clară și în același timp este și un rezumat pentru scopul lui Dumnezeu în relația cu noi. O relația unică bazată pe credincioșie. Cel puțin noi, creștinii, am înțeles acest lucru și nu alegem niciodată să aducem închinarea noastră altcuiva. Totuși, pot exista situații în viața noastră când persoane sau obiecte devin mai importante decât Dumnezeu. Atunci fără nici o îndoială ai un alt obiect la care te închini. 

Pe când aveam vreo 5 ani am primit cel mai scump cadou de până atunci. Un pistol mitralieră care făcea zgomot de armă și aprindea și niște luminițe. Era mai scump decât orice jucărie avusesem până atunci. Pentru două zile era obiectul cel mai prezent în viața mea. Era mai important decât orice alt joc, decât mâncarea, hainele, familia mea, și cu siguranța l-aș fi luat cu mine și la biserică dacă l-aș fi avut și în Sabat. Ceva încă neelucidat de mine până acum s-a întâmplat și după două zile cadoul meu a dispărut și nu l-am mai văzut niciodată. Am fost supărat până la disperare și în pragul depresiei mi-am promis ca nu voi mai dori nici o altă jucărie pentru că atunci când primesc ceva foarte frumos îl pierd imediat. Nu mai era important pentru mine că aveam o familie grijulie, că aveam un mare viitor, totul se reducea la pierderea acelei jucării. Tocmai devenise mai importantă decât Dumnezeu și dragostea lui pentru mine. Abia la maturitate am înțeles lecția din acel eveniment neplăcut. Să nu iubesc lucrurile mai mult decât oamenii și să nu iubesc oamenii mai mult decât pe Dumnezeu.

Cu siguranța deții lucruri valoroase. Telefonul mobil, computerul, hainele tale preferate, bicicleta sau orice altceva. Poate că într-un fel aceste lucruri te definesc, fac parte din tine și le iubești mai mult decât se cuvine. Nu uita că deasupra tuturor trebuie să fie dragostea pentru Dumnezeu. Fă astăzi o revizie a modului în care se distribuie închinarea ta. Elimină orice este mai important decât Dumnezeu.


Rubin Atomei, Director Asociat Conferință – Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video

Articolul precedent
Articolul următor